SKJØNNHET

10 favoritter for deg med krøller

ELLE-journalist og modell Sara Flaaen Licius tipser om krølleprodukter hun nylig har testet.

Enten du har lyse korketrekkere eller mørk tekstur, I'm calling all curly girls to the front!

Publisert Sist oppdatert

Krøllete hår er noe helt eget, ingen tvil om det! Enten du har lyse korketrekkere, afroteksturert hår eller noe midt i mellom, er sjansene kanskje store for at du en eller annen gang har vært sjalu på det lange, rette håret til ei venninne... Så tilsynelatende enkelt å style, og så langt! Eller noe. Gresset er alltid grønnere på den andre siden. 

Heldigvis er en halv verden godt i gang med å omfavne sine naturlige krøller om dagen - og skjønnhetsbransjen følger hakk i hæl. 

Jeg koser meg med å teste ulike og nye krølleprodukter. Fra et krøllete hode til et annet - her er mine favoritter.

Les også: Beste hårprodukter mot hårtap

Vask:

Mye starter (og avgjøres!) i hårvasken. Det handler ikke bare om å finne den perfekte sjampoen på markedet, men om å finne ut av hva som er gode og riktige hårvaskrutiner for akkurat dine krøller.

Anti-Frizz Shampoo & Conditioner

Björn Axén sin sjampo og balsam i Anti-Frizz-serien innfrir.  Jeg opplever fin tyngde i håret og fin glans av disse. Elsker også at sjampoen skummer veldig, det synes jeg er digg.

Sjampoen rengjør skånsomt og gir næring og fuktighet til frizzy og grovt hår - for et mykt, glatt og sunt hår med ekstra glans. Balsamen er dyptvirkende og spesielt utviklet for frizzy og grovt hår. Begge er beriket med økologisk Arganolje som bevarer fuktigheten og beskytter mot høy luftfuktighet, og prebiotika som beroliger hodebunnen. I tillegg inneholder den vegetabilsk protein som tøyler statisk hår og løse hårstrå og gjør håret lettere å håndtere.

Björn Axén Anti-Frizz Shampoo, kr 200 hos Kicks (annonselenke)

Björn Axén Anti-Frizz Conditioner, kr 210 hos Kicks (annonselenke)

Kms California Tame Frizz Shampoo

Denne serien fra KMS er utviklet for å redusere brusete og uregjerlig hår. I tillegg skal den mykgjøre overflaten til hvert hårstrå, og på den måten gjøre det lettere å forme og kontrollere håret. Balsamen er også utviklet for å mykgjøre og redusere brus. I mitt hår, opplever jeg å få fin tyngde av disse, og føler at de gjør håret både mer samlet og mer glansfullt.

Kms California Tame Frizz Shampoo, kr 320 hos Blivakker (annonselenke)

Kms California Tame Frizz Conditioner,  kr 330 hos Blivakker (annonslenke)

Pleie:

Intense Hydrate Mask fra Moroccanoil er en evig favoritt. Denne er skikkelig kremete og fet - akkurat sånn jeg vil ha det.  Denne er fullspekket med arganolje, beriket på antioksidanter, vitamin A og E, og fuktighetsgivende røde alger. Wowza!

Moroccanoil Intense Hydrating Mask, kr 460 hos Blivakker (annonselenke)

Maria Nila Coils & Curls Oil-In-Cream 

En skikkelig rik, krølledefinerende leave-in-krem som både pleier og løser opp floker i håret. Utviklet til å passe for alle krølltyper. Kremen har masse digge ingredienser som sheasmør, jojobaolje, aloe vera og vitamin E - og gir definitivt myke, definerte og godt hydrerte krøller. 

Plusspoeng for sinnssykt praktisk forpakning - metalltuben bretter du bare nedover etterhvert som tuben tømmes, og derfor er det enkelt å få ut alt. Kunne ønske alle beautyprodukter kom i slike!

Maria Nila Curls & Coils Oil-in-Cream leave-in-krem, kr 399 hos Blivakker (annonselenke)

Eleni & Chris Pure Treatement Oil

Jeg tror alle curly heads der ute må finne sin superhelt-hårolje. Det er et absolutt must for både næring, pleie og glans! Pure Treatement Oil fra Eleni & Chris har jeg brukt mange flasker av. Det er ikke av de "tyngste" oljene, men den har både fuktighetsgivende og reparerende egenskaper. Lukter fantastisk, forresten!

Eleni & Chris Pure Treatment Oil, kr 369 hos Lyko (annonselenke)

Styling:

Jeg foretrekker å kjøre en ganske så naturlig look for krøllene mine. Likevel har jeg noen stylingfavoritter som jeg digger å ha for hånden.

Kms California Anti-Humidity Seal

Denne er en ekte hack på fuktige dager! Denne har jeg brukt i årevis, og har heller ikke funnet andre former for anti-fuktsprayer som jeg synes fungerer like godt. Sprayen lover å holde unna frizz som følge av fukt i 24 timer. Jeg kjører på. Det redder ofte sveisen, og det holder babyhårene i sjakk også. Perfekt finish over styling, eller rett før du løper ut døren.

Kms California Anti-Humidity Seal spray, kr 320 hos Blivakker (annonselenke)

Oribe Dry Texturizing Spray

Det er en grunn til at denne er en Oribe-klassiker. Dry Texturizing Spray er en tørr teksturspray som skaper volum og tekstur - og så lukter den faktisk helt fantastisk. Jeg tar denne over en vanlig tørrsjampo any day.

Denne passer godt til både styling av frisyrer og en rask fresh-up. Såkalte zeolittkrystaller absorberer olje ved røttene - og ja, den er usynlig. Et must i mørkt hår. Samtidig bygger den opp en "røff-luksuriøs tekstur", som de sier selv. Det høres kanskje pompøst ut, men I agree.

Oribe Dry Texturizing Spray, kr 560 hos Blivakker (annonselenke)

Cantu Comeback Curl Next Day Curl Revitalizer

Denne er en enkel quick-fix. Noen dager en ekte livredder. Shea-infisert spray som virkelig fresher opp og hydrerer krøllene på 1-2-3. Våkner jeg med dølle krøller, er det ofte bare litt vann og denne som skal til.

Cantu Comeback Curl Next Day Curl Revitalizer, kr 149 hos Blivakker (annonselenke)

Les også: Årets beste julekalendere

Powered by Labrador CMS