mote

12 skandinaviske smykkemerker du bør kjenne til

Hemmeligheten bak en uanstrengt kul stil starter med tilbehøret ditt.

Publisert Sist oppdatert

Skandinavisk mote er en viktig del av den internasjonale «motescenen», og den fortsetter å være en konstant kilde til inspirasjon, blant annet takket være de uanstrengte og kule silhuettene. Det er ikke bare ready-to-wear-plagg som har fanget oppmerksomhet over hele verden; Skandinaviske smykker tilbyr også en leken, raffinert estetikk, fra organiske og arkitektoniske linjer til enkle metaller forbedret med halvedelstener eller til og med sjeldent treverk. Hvis hverdagsluksus er det du er ute etter, fortjener disse smykkemerkene en plass i din garderobe. 

På moteuken i København, også kjent som mekkaet for skandinavisk stil, så vi merker som Lié Studios til Kinraden og mange, mange fler ... Uansett hvilken stil du har, kan du ikke gå feil med disse 12 smykkemerkene. Se og kjøp dem alle nedenfor.

Les også: ByTiMo utvider universet og lanserer smykker. 

Annele 

annele.world

Det finske merket Annele’s smykker er flørtende og rett og slett morsomme. Laget med bevegelige, fargerike glassperler inspirert av de iskalde blomstene fra nordiske vintre, er øredobber, ringer og halskjeder et velkomment innslag av flair.

Pandora 

pandora.net

Du visste kanskje ikke at Pandora er et København-basert merke, men ... det gir det fullstendig mening. Med en litt bohemsk estetikk, er smykkene lekne og, vel så viktig viktig, bærekraftige – et skandinavisk kjennetegn.

Sophie Bille Brahe

Sophie Bille Brahe på Ssense

Basert i København, spesialiserer Sophie Bille Brahe seg på design som er luksuriøse og unike. Selv de minste eller enkleste smykkene ser unike ut – diamanter er forvandlet til nydelige ringer og perler til små underverk, og alt ser fantastisk ut i virkeligheten.

Pearl Octopussy 

net-a-porter.com

For ekstra edge, skaper norske Pearl Octopussy smykker som er maksimalistiske og statementskapende, men fortsatt utvilsomt ekstremt stilige. Verdens største stylister har sannsynligvis valgt merket til editorials, musikkvideoer og helt spesielle prosjekter av den grunn.

Kinraden 

kinraden.com

Inspirert av japansk og dansk design, har det København-baserte merket Kinraden en moderne estetikk og en urokkelig forpliktelse til bevissthet. Ved å bruke resirkulerte og «ansvarlige» materialer, skapes det nydelige, skulpturelle smykker som er minimalistiske og spesielle.

Elhanati 

elhanati.com

Ved å kombinere sin mellomøstlige arv med sin oppvekst i Danmark, skaper Orit Elhanati historier i stedet for design. Organiske, perfekt ufullkomne former fornyer merkets tidløse sortiment, som inkluderer ringer, øredobber, armbånd og ankelkjeder. I tillegg skinner merkets samarbeid med kunstnere og designere som Conie Vallese og Khaite. 

Lié Studio

lie-studio.dk

Et annet København-basert merke, Lié Studio, bringer perler tilbake. Laget med materialer som grønn agat, rød karneol og beige topas, er smykkene både dristige og elegante. 

Tom Wood 

tomwoodproject.com

Tom Wood, basert i Oslo, er for modernistene. Det arkitektoniske, strømlinjeformede, moderne, unisex-merket er kjent for signetringer, chunky kjeder og dristige materialer.

Louise Billgren 

louisebillgren.com

Organiske og surrealistiske former er signaturen til Louise Billgren. Begrensede, unisex-kolleksjoner er sterkt inspirert av interessante teksturer som drivved og formen på lepper– to ikke-relaterte objekter forbundet gjennom deres iboende berøringsfølelse.

Anni Lu 

anni-lu.com

Anni Lu utstråler frihetselskende vibber. Tenk: mix-and-match, bare perlehalskjeder, øredobber, armbånd, magekjeder og ankelkjeder som gir et ungdommelig preg til enhver smykkesamling. Disse kreasjonene er perfekte på ferie, på fest eller enhver anledning som krever en liten fargeklatt.

Josephine Studio 

josephinestudio.com

Nydelige design, blandede metaller og organiske steinplasseringer er det som skiller Josephine Studios fra andre i smykkeverdenen. Inspirert av naturen og havet, er ringene, øredobbene og brosjene mer enn robuste nok til daglig bruk.

Ole Lynggaard 

olelynggaard.com

For de som har en forkjærlighet for quirky smykker, lar Ole Lynggaard lekne, morsomme og ofte naturinspirerte temaer lede designet – som fiskeringer og slangechokere laget med 18K gull, perler og edelstener.

Denne saken er hentet fra ELLE.com. 

Les også: 

Powered by Labrador CMS