Oppskrift: Minipavlova
Caroline Berg Eriksen har laget de søteste minipavlovaene til nasjonaldagen, og slik lager du dem!
Minipavlova til 17. mai: Caroline Berg Eriksen elsker mai og nasjonaldagen.
Hun er en kløpper på alt som har med pynt, oppskrifter og de små detaljene når det kommer til feiring. Og 17. mai er intet unntak.
Mange skal på sjampanjefrokost eller brunch. Kanskje du til og med skal ha den hjemme hos deg?
Uansett så er det perfekt å bidra med Pavlova til festbordet.
Oppskrift på minipavlova til 17. mai
– I år skal jeg lage Pavlovaen som små, søte porsjoner på tallerken til gjestene, eller som de kan forsyne seg av selv til et dessertbord. Topper du med granateple og blåbær får du også de fine fargene i flagget på hele desserten! En sikker vinner tror jeg. I tillegg er det skikkelig enkelt.
Minipavlova til 4
♥ 4 eggehviter ♥ 220 g. sukker eller sukrin (eller halvparten av hver) ♥ 1 ts. klar eddikk ♥ 3 dl. kremfløte ♥ blåbær ♥ granateple
Slik lager du minipavlova
Sett ovnen på 100 grader.
Skill plommen fra hviten og ha hviten i en bakebolle. Bruk en visp eller en kjøkkenmaskin (anbefaler sistnevnte) og sett pisken på full styrke – pisk til den begynner å bli stiv.
Tilsett deretter litt og litt av sukkeret og sukrinen mens du pisker.
Når eggehviten er så stiv at bollen kan vendes opp ned uten at hviten faller ut, kan du skrape ned alt som er på kantene og piske i et par minutter til mens du tilsetter edikk.
Ha bakepapir på et bakebrett og bruk en spiseskje til å lage passe store kladder av marengsen på bakepapiret.
Når marengsen har stått i 30 minutter skal du slå av ovnen, deretter skal de bli stående i ovnen i 30 minutter til.
La de små pavlovaene bli kalde før du danderer med pisket kremfløte, granateple og blåbær.
Dette må du gjerne gjøre rett før servering, hvis ikke risikerer du at den blir myk og det vil du jo ikke!
Sprø utenpå og myk / seig inni er det beste med hele desserten.
Sjekk ut bloggen til Caroline for masse tips til 17. mai!