Mandelkake med krem og jordbær til 17. mai
Denne kaken er perfekt til 17. mai.
Gitte og Filip har laget en nydelig kake til 17. mai.
Jordbær, krem og mandelbunn. Enkelt, men så godt. Denne skal vi lage i dag og servere på champagne-frokost 17. mai.
Kake til 17. mai
Ingredienser
6 dl mandler
75 gram hvetemel
1 teskje bakepulver
1/2 teskje salt
125 gram smør
2 dl brunt sukker
1 teskje vaniljesukker
3 egg
raspet skall av 1 stor sitron (alternativ 1 1/2)
saften av 1/2 sitron
2 dl masimel
3 dl kremfløte
1/2 boks mascrponekrem
2 ss melis
Jordbær
Tilberedning
Sett ovnen på 200 grader. Legg mandlene på et bakepapir og rist dem midt i ovnen til de er gyldne. Det tar ca 10 minutter, litt avhengig av ovnene så det beste er å sjekke dem innimellom, så de ikke svir seg. La mandlene avkjøle helt før du kjører dem i en stavmikser til de er knust, nesten som mel – men det kan godt være litt biter.
Bland romtemperert smør, sukker og vaniljesukker i en bolle og visp dette sammen et par minutter til det blir en lett og luftig blanding. Ha i et og et egg, mens du visper. Rasp sitronskall og tilsett det i deigen sammen med sitronsaft. Bland sammen bakepulver, mel og salt og ha dette oppi deigen. Rør godt sammen. Ha til slutt i maismel og de knuste mandlene og bland alt godt sammen til fin kakedeig.
Smør en rund form og ha blandingen oppi formen. La kaken steke midt i ovnen ca 30 minutter, du kan stikke en pinne i den mot slutten for å se om den er ferdig, det skal gjerne henge igjen litt deig på pinnen uten at den er “rå”.
La kaken avkjøle mens du lager fyllet.
Visp krem av kremfløten. Ha i mascarponeost og melis og vend rundt med en sleiv til alt er blandet. Smør kremen utover kaken og legg deretter på oppskåret jordbær.
Hurra!
Alt til 17. mai:
Lær deg Camilla Pihls 17. mai-fletter
Slik baker du en perfekt Pavlova