kultur

20 questions med Hanna Friberg

Stockholms it-girl Hanna Friberg om snygge trender, beste sjekkereplikk, siste iMessage, og hva hun bestiller fra Foodora minst fire ganger i uken.

Publisert

I spalten 20 questions graver vi dypt hos en rekke kjente profiler - og spør om tingene du ikke visste at du lurte på. Denne gangen er det svenske it-girl Hanna Friberg sin tur å spill the tea. Nu kör vi!

Les også: 20 questions med Angelica Blick, Anniken Jørgensen og Janka Polliani

1. Hvilke trender er du obsessed med akkurat nå?

- Jeg er besatt av trenden om dyreprint - vil at alt fra hælene mine til toppen jeg har på skal være med dyreprint. I tillegg, føler jeg at "brat girl summer" føles helt riktig for meg akkurat nå. Men - jeg kan ikke leve det 100% fullt ut, jeg må også være litt clean girl for å ha det bra. 

2. Hva kommer vi aldri til å se deg i?

- Jeg tror ikke det finnes noe jeg aldri hadde tatt på meg, for om jeg sier noe nå, kommer dere garantert til å se meg i det om noen år. Jeg er veldig sånn at jeg tar på meg det jeg synes er snyggt, uansett om det var trendy i fjor eller er det nå. Så lenge jeg kjenner meg fin og komfortabel spiller det ikke så stor rolle, helt ærlig! 

3. Hvis du kunne stjålet garderoben til hvem som helst, hvilken ville du gått for?

- Åh, dette spørsmålet er kjempevanskelig. Jeg elsker Kylie Jenner sin. Men venninnen min Daniella Johnsson har også en helt utrolig klesstil, jeg elsker garderoben hennes og inspireres så mye av henne stilmessig. Hun er virkelig en cool girl! 

- Jeg har også to nye obsessions på Instagram som har stiler jeg dør for, og det er @ida.giancola og @oliviapezzente.

4. Noen ber deg være DJ på vors. Hvilke 3 sanger er et must?

- ELSKER å bli spurt om å være DJ. Men det vanskelige er at musikksmaken min og spillelistene spriker skikkelig, så om jeg bare skulle satt en liste på shuffle kan det plutselig gå fra den hardeste partystemningen til noe Celine Dion. Men ok - 3 låter jeg hadde spilt: Move med Keniemusik, The Way I Are med Timbaland - og  typ Murder On The Dancefloor,  haha!

5. Hvilken film har du sett flest ganger?

- Det må være The Holiday eller How To Be Single. Hver jul ser jeg The Holiday, og How To Be Single er bare en feelgood chickflick som jeg elsker, både fordi den utspiller seg i New York, en av mine favorittbyer, og fordi jeg elsker hvor kult, fritt og herlig singellivet fremstilles i den filmen.

6.  Hva er det beste rådet du noen gang har fått?

- Jeg elsker quotes og livsråd, og har så mange bra at jeg ikke kan velge - men er det noe som har fulgt meg siden jeg var typ 16 år, er det "Elske meg selv mest når jeg fortjener det minst, for det er da jeg trenger det mest". Jeg synes det er veldig fint. 

- Noe annet som jeg ofte tenker på er at ditt beste ikke alltid kan være 100 %, for innimellom er ditt beste 30 % og det er helt OK så lenge man gjør sitt beste for den dagen og den situasjonen. Dette er så viktig i relasjoner også. Når man kommer hjem fra jobb kunne man hatt som rutine å fortelle hvor mange prosent man har å rutte med den dagen, så vet partneren din, og kan eventuelt veie opp - eller kanskje må du og dine 30 % likevel lage middag og fikse ting i hjemmet fordi partneren din bare har 10 %. Henger vi med? Haha.

77777. Hva er din verste uvane? 

- Det må vel være at jeg shopper altfor mye. Jeg er nok en anelse shoppingavhengig, det krever litt å innrømme, men det er nok sånn. Hvis jeg føler meg trist, shopper jeg. Hvis jeg føler meg bra, shopper jeg. Har jeg angst, shopper jeg. Ja, ni hör ju.

8. Jeg har 24 timer i Stockholm. Hva gjør jeg og hvor drar jeg?

- Har du tid til å sette deg ned til en koselig frokost, ta den på  Stora Bageriet. Er du mer on the go, tar du med fröknäcke og cappuccino fra et sted som for eksempel Fabrique. Til lunsj elsker jeg Cæsarsalaten på Tures eller Tonkatsun på Misshumasshu - en helt utrolig japansk schnitzel! 

- Vil man drikke vin på en koselig vinbar, ville jeg besøkt Teddy’s eller naturvinbaren Savant. Og for både middag og finance guys er Astoria stedet for deg, men vil du ha noe som er litt mer fest og ikke like stivt, gå til Ciccio’s eller APO.

9. Hvis du kunne teleportere hvor som helst akkurat nå, hvor ville du reist?

- IBIZA. Hundre prosent, jeg elsker den øya. 

10. x3 ting på bucketlisten som du må gjøre før du dør? 

- Spise sushi i Tokyo, reise med privatjet og komme meg gjennom NYC Marathon i november!

11. Hva gjør deg skikkelig stressa?

-  Å være sent ute. Jeg hater å være sen. Det kan virkelig gi meg hjertebank og svettetokter - selv om det ikke er noe viktig jeg er sen til. 

12. Hva er den verste daten du har vært på? 

- Jeg vil faktisk påstå at jeg har vært på veldig bra og artige dates opp gjennom årene, alt fra fallskjermhopping til løpedate. Men jeg må nok si at min verste date var en Tinder-date for noen år siden, med en fyr som ville splitte en regning på 203 kroner. Han hadde drukket én øl og jeg hadde drukket ett glass vin.

13. Hva er den beste sjekkereplikken du selv har brukt - og hvordan gikk det?

- Jeg pleier ikke bruke sjekkereplikker, men prøver heller bare le med øynene, se mye på fyren og la øynene snakke! Det kan ofte føre til at fyren kommer bort. 

- Men om jeg ble tvunget til å bruke en sjekkereplikk, hadde det nok typ vært å gå opp til en fyr som stod i baren og sagt noe sånt som: "Jeg har helt beslutningsangst og aner ikke hva jeg skal velge. Hva drikker du?". Menn elsker å føle at noen trenger dem og at de kan hjelpe til.

14. Hvilken kjendis ville du ha datet om du kunne?

- Jeg kommer ikke på noen på strak arm. Jeg har liksom ingen kjensidscrush, og jeg synes helt ærlig at de fleste store kjendisene virker å være ganske uskjønne. Men - jeg synes at Austin Butler er veldig sexy.

15. Hva står det på din siste iMessage? 

- ”HANNA JAG ÄLSKAR VÅRT LIV” - fra ei ny venninne som jeg har hatt det så gøy med i sommer! Vi pratet om alle artige planer vi har for høsten, og at vi er så glade for at vi har funnet hverandre fordi vi har samme vibe, energi og mindset når det kommer til å tenke positivt, planlegge ting, fikse ting, og så videre.

 16. Hvis du kunne endret én ting ved deg selv, hva skulle det vært? 

- Jeg kunne ønske jeg var flinkere til å si ifra når jeg føler meg sveket eller blir lei meg av noe eller noen. Jeg kan være ganske konfliktsky, men prøver å jobbe masse med dette, og har blitt bedre.

17. Hva er din go-to Fodoora-bestilling?

-Kale and Craves kål-Cæsarsalat med tempeh! Den er utrolig, bestiller den sikkert fire ganger i uken fra Foodora.

18. Lage middag sammen hjemme, eller dra ut for middag på restaurant?

- Det kommer an på humøret, tenker jeg. Jeg elsker virkelig begge. Men om jeg må velge, finnes det vel ingenting som slår et hjemmelaget måltid - med forutsetning om at det ikke er jeg som har laget det - for da hadde vel hvem som helst heller dratt ut for å spise på restaurant alltid, haha!

19. Vin eller cocktails?

- Uansett hvor mye jeg elsker mine Spicy Margaritas, må jeg nok si vin. Det finnes ikke noe bedre enn et friskt glass vin på en solfylt dag, eller et herlig glass rødt på en mørk høstkveld foran peisen.

20. Ville du heller deltatt på et datingprogram eller et survival-program på TV?

- Ouff, denne er vanskelig. Men jeg hadde nok valgt datingprogram, da. Hvordan kan det ha seg at jeg fortsatt ikke har fått være the Bachelorette?

Les også: 3 sommerlige måter å style jeansen på

Powered by Labrador CMS