Annonse

5 beauty hacks til festsesongen fra Jan Thomas

Hvordan skal du sminke tunge øyelokk og hvordan påføre mascara for volum? Her får du svaret på alt du lurer på til festsesongen.

Publisert Sist oppdatert

Jan Thomas er en av Norges ledende makeup-artister og mediepersonligheter, kjent for sitt brennende engasjement for både mote og skjønnhet. Han har vært en pionér i å bringe Hollywood-glamouren til det norske folk, og hans karriere spenner over flere tiår, med roller som stylist, programleder, forfatter og gründer. 

Jan Thomas Cosmetics ble lansert som en forlengelse av hans visjon om å gjøre profesjonell skjønnhet tilgjengelig for alle. Merket tilbyr et bredt spekter av sminke- og hudpleieprodukter, utviklet med fokus på høy kvalitet og brukervennlighet. Med erfaring fra både norsk og internasjonal mote- og skjønnhetsindustri, har Jan Thomas skapt produkter som kombinerer ekspertise med en forståelse for ulike behov og hudtyper. 

Forrige uke hostet vi en livesending sammen med Jan Thomas Cosmetics, hvor selveste Jan Thomas ga oss sine makeup-eksperttips – alt fra hvordan du skal påføre mascara til hvordan du skal sminke hooded øyelokk. Under kan du se livesendingen i sin – Tro oss – her er det mye å lære!

Nå får du 25 % på hele sortimentet til Jan Thomas Cosmetics hos Vita – tilbudet varer frem til 20. oktober. 

5 beauty hacks fra Jan Thomas 

Påføringsmetode av foundation er alfa og omega

Skal du legge makeup, enten det gjelder foundation, blush eller øyenskygge, har metoden for påføring mye å si. Selv om det er viktig med gode sminkeprodukter, er koster og makeup-blendere vel så viktig:  

– Det er kosten som avgjør hvordan makeupen blir. 

Det er også superviktig å finne riktig farge på foundation.

– Når det er snakk om foundation, skal det jevne ut huden, det er ikke en maske. Jeg er ikke glad i foundation som lager en strek på kjeven, slik at jeg kan se fargeforskjell på ansikt og hals. Du skal finne en farge som er så nær lik din egen hudfarge, så skal den kunne fades nederst, sier Jan Thomas. 

Han fortsetter med å forklare hvordan han bruker en makeup-blender for påføring: 

– Majoriteten av produktet legger jeg fra neseryggen ut til kinnbeina, og toppen av brynet og ut mot tinningen. Jeg blender så opp i pannen og nedover fra nesen. Og hvorfor nedover? Jo, fordi nesten alle har litt ansiktsdun. Hvis du jobber oppover da, så står de hårene rett ut. Jeg jobber utover (ved siden av nesen), oppover (over nesen) og nedover (under nesen).   

Velg riktig «underlag»

Selv om valg av makeup er viktig for et vellykket resultat, er hudpleierutinen avgjørende.  

– Du kan ha et fantastisk produkt, men så har du ikke kontroll på det du gjør før, nemlig: hudpleierutinen din. Det er veldig viktig at du skjønner hva du legger på huden din, slik at makeupen din kan være en forlengelse av det. Bruker du hudpleie som huden din ikke er glad i, som ikke ikke matcher foundation, så tenker man kanskje at det er foundation det er noe galt i. Det er det altså ikke. 

– Det du gjør før du tar på deg makeup er alfa og omega for at foundation skal sitte godt og ikke «kake» seg. Finn ut hvordan type foundation du skal ha, om det er vannbasert eller oljebasert, og bør du ikke påføre for mye eller for lite produkt på huden. 

Slik påfører du mascara 

Valg av mascara kan være avgjørende for sluttresultatet. Likevel kan et godt produkt resultere i et mindre vellykket resultat. Mascaraen til Jan Thomas Cosmetics er et produkt som veldig mange sverger til, men selv med dette produktet er påføringsmetoden viktig. 

– Unreal Mascara er min bestselger. Den jobbet jeg veldig lenge med, for jeg hadde en visjon i hodet. Jeg ville at den skulle forlenge og ikke gi klumper. Produktet er akkurat slik jeg ville ha det, og kosten er også helt unik. Det er kosten som gjør at vippene blir separerte. Jeg begynner på utsiden, ved den siste vippen. Deretter går inn ved basen og «sager» og drar den ut. Så gjentar jeg det på andre siden: Går inn med basen, «sager» og drar den ut. Det du ikke vil gjøre mens mascaraen er fuktig, er å begynne å pumpe kosten ut og inn av tuben. Da vil den klumpe seg – dra den ut én gang fra tuben. 

Slik sminker du tunge øyelokk

Har du tunge øyelokk, har Jan Thomas en helt klar oppskrift for hvordan du skal påføre øyenskygge – og ikke minst: Hvilke nyanser du skal gå for. 

– «Peach fuzz» er en stor trend nå – farger som er varme og vakre – og det kommer vi til å se på ELLE-gallaen og mye fremover. Har du tunge øyelokk, bør du sminke øynene først. Alt som er lyst forstørrer. Hvis det er shiny eller «sparkly» så kommer ting mot deg. Hvis det er steder på kroppen som du ønsker å forminske, så vil du ikke bruke blanke stoffer der. Det samme gjelder øynene. Mørkt forminsker, og mørkt trekker til seg lys. Dersom du har et tungt øyelokk, ville jeg gått inn med en mørk skygge, og jobbet den inn i globalen. Jeg ville brukt en matt eller semi-matt skygge på globalen – her vil du ikke ha shimmer på noen som helst måte.  

–  For at skyggen skal ditte, bruk alltid primer – eller setting spray. 

Slik får du naturlige lepper

Når det gjelder leppene, er Jan Thomas «ferdig» med spesielt én trend: 

– Jeg ønsker ikke så se noen med det jeg kaller «sjokolademelkringen» rundt leppene. Vi gjorde det på 90-tallet. På Linda Evangelista og Naomi Campbell brukte vi mørke linere som vi nesten ikke blendet, og påførte noe lyst i midten. Det har vært en trend også de seneste årene, takket være Kardashians, men motemessig er vi veldig ferdig med det. Det kan være pent med en svak liner som nesten matcher leppene – og det gjør vi fortsatt – men den tydelige liplineren over leppene, som ser ut som du har drukket sjokolademelk, er vi ferdig med. Jeg er like ferdig med det som jeg er med lash extensions. Less is more. Ta det fra en fagperson. 

Han slår heller et slag for det naturlige, og har noen produkter som gir den perfekte looken. 

Lipstick Sheer er helt magisk. Det er «lipgloss møter leppestift møter leppepomade». Det er pleiende produkt som mykgjør leppene. Du trenger ikke noe speil for å påføre dette produktet. 

– Jeg hadde gått for Mocca eller Nude i lipliner for naturlige lepper. Etter at jeg er ferdig med Lipstick Sheer og litt Lip Oil på toppen, går jeg inn med lipliner. Jeg begynner gjerne på undersiden for å få litt dybde, så fader jeg den opp mot midten av leppen. På overleppen tar jeg rett over, og litt på sidene for å få litt shade. Jeg vil ikke at den skal bli for mørk. 

Det er kosten som gjør at vippene blir separerte. Jeg begynner på utsiden, ved den siste vippen. Deretter går inn ved basen og «sager» og drar den ut.

Se hele live-sendingen her:

Shop alle produktene her

Nyhet: Jan Thomas Cosmetics Perfecting Serum Foundation

Perfecting Serum Foundation er et helt nytt produkt fra Jan Thomas Cosmetics. Det er en lett og fuktighetsgivende foundation med medium dekkevne og et naturlig, strålende resultat. Fire nyanser av foundation er allerede lansert, og flere nyanser kommer – stay tuned!

– Foundation er en forlengelse av hudpleien. Foundation jobber med blant annet fukt, fine linjer, pigmentflekker, og det er en forlengelse av hudpleie. Min nye Perfecting Serum Foundation gjør alt det. Den kan legges lag på lag hvis man ønsker skikkelig filter, men alt man trenger en én pumpe – da får man jevnet ut huden. 

Nyhet: Jan Thomas Cosmetics Eyeshadow Primer.

Dette er en øyenskygge-base, men kan også brukes som en concealer til å fylle ut fine linjer eller til å freshe opp utover dagen. 

Nyhet: Jan Thomas Cosmetics Lipstick Sheer. 

Denne dufter svakt av vanilje, er fuktighetsgivende og gir en vakker og naturlig finish. 

Bestselger: Jan Thomas Cosmetics Unreal Mascara. 

Unreal Mascara er det bestselgende produktet fra JTC. Den gir fantastisk lengde og volum, uten å klumpe seg. 

Bestselger: Jan Thomas Cosmetics Eyeshadow. 

En høyt pigmentert øyenskygge som shimrer – perfekt til partysesongen. 

Bestselger: Jan Thomas Cosmetics Love Blush.

Love Blush er den perfekte kombinasjonen av rosa og aprikos, som gir frisk farge til kinna gjennom høst- og vintersesongen. 

Bestselger: Jan Thomas Cosmetics Lip Liner. 

En lipliner som sitter godt og gir en naturlig farge til leppene. Denne kåret ELLE til Årets beste leppe-produkt under EIBA 2023 – les mer her. 

Se flere produkter fra Jan Thomas Cosmetics her. 

Powered by Labrador CMS