livsstil

9 selfcarehacks som gjør høsten lettere

Hei, høst! Eller...?

Fordi vi rett og slett trenger at litt av ferieharmonien blir med oss innover på kontoret.

Publisert

Selv om brunfargen flasser og paraplydrinken er byttet ut med en xl takeawaykaffe, og lommeboken gråter litt etter noen lykkelige feriedager, går det lenger an å ignorere det noe deprimerende faktum at feriedagene er brukt opp og at vi er back at it

Enten du er av typen som gjerne griper tak i høsten med begge hender og gleder deg til både høstantrekk og pumpkin spiced latte, eller typen som kjenner energien slukne omtrent i takt med at været mørkner, har du godt av disse tipsene. Det blir ikke bedre enn hva du gjør det til,  som man sier.

Vær bevisst på disse 9 hacksene for litt ekstra selfcare, og gi deg selv en myk start på høsten. 

Les også: 5 bøker om selvutvikling du ikke vil angre på at du leser nå

1. Prøv noe nytt 

Om det så bare er å prøve en ny hårpleieserie, en ny middagsoppskrift, eller melde seg på den treningstimen på SATS du har vært nysgjerrig på. En ny sesong er den perfekte tiden til å gjøre masse nytt. Følelsen av mye nytt kan gi et skikkelig boost i seg selv! 

Og for guds skyld - savner du fortsatt varme dager i Hellas eller Italia, kjør på med nye rutiner i hverdagen, inspirert av ferien. Kjør gresk salat og pasta arrabiata til middag, bytt ut den vanlige Pepsi Maxen med en frisk limonade og ta morgenkaffen ute på balkongen. Ta med deg litt av ferien hjem og inn i hverdagen.

2. Start i det små

Hvor kommer egentlig tanken om at man kjøre på med full fres så fort man er tilbake etter ferie? Snakk om å skape kontraster. Det er ingenting galt i å unne seg selv en roligere start på høsten, slik at overgangen mellom fredfulle dager i solsengen og hektiske dager på kontoret blir litt mer som å gli sakte ned i et dampende badekar. Dropp perfeksjonismen, og gi deg selv tid til å komme deg inn i rutinene igjen. 

Og dette handler kanskje vel så mye om prioritering av hvor du skal bruke energien din. Trenger du egentlig catche opp med alle venninner, gjøre comeback på treningssenteret, rydde deg gjennom boden, og arrangere en parmiddag samme uken du er tilbake?

Høsten trenger ikke være en stressende greie. Tillat deg selv en myk start med hygge og rolig tempo etter ferien.

3. Kan gjøre alt bedre, rett og slett

Det er en grunn til at resten av verden har hengt seg opp i den skandinaviske cozy - kanskje særlig det danske hygge. Der er vi gode, tross alt. Og det vi egentlig driver med er jo å  "romanticise your life", som lenge har vært trendy på sosiale medier. Høsten og hverdagen blir litt hyggeligere når du gjør den litt hyggeligere. Det fine med "kos" er at det kan være akkurat det du legger i det selv. Lange bad, digg snacks, kveldsturer, kakebaking, yogarutiner, kinopremierer, stearinlys over hele leiligheten, friske blomster over hele leiligheten. You do you.

Les også: Nina Brochmanns 10 fun facts om sex. 

4. Frisk luft 

Det er ikke bare om sommeren det er aktuelt å kose seg i en park eller sitte langs vannet. Langt ifra. Og når er vel luften friskere enn om høsten? Du vil ikke angre om du prioriterer store og små uteaktiviteter hele høsten gjennom. 

5. Ikke heng deg opp i ferien

Misforstå oss rett - vi lever lenge på gode sommerferieminner. Det er menneskelig. Men så fort høsten er et uunngåelig faktum, er det like greit å se fremover istedenfor. Ikke forbli stuck i dagdrømmer om ferien mens du er oppgitt over hvor grått det er ute.

Ikke tilbring all tiden innendørs bare fordi det blir kaldere i luften.

6. Aktivitetskalenderen er hellig

Det er faktisk ganske perfekt å fylle kalenderen med hyggelige aktiviteter om du først går inn for en rolig høst. Rydd plass til å gjøre de hyggelige, høstete greiene. Ta med vennegjengen på keramikkurs, Sip 'n Paint, barquiz. Se høstens nyåpnede kunstutstillinger og teaterpremierer. Lag gresskarhoder, plukk blåbær, dra på utekino med tykke pledd, feir Thanksgiving!

7. (Sesongens) grønt er skjønt

Følg med på norsk sesongkalender, og utnytt frukt og grønt som er i sesong nå, enten du er gira på snacks eller skal lage middag. Det bidrar til ekstra hyggelig høststemning. Skal det være noe stekt gresskar, jordskokksuppe, ovnsbakte beter, blåbærpai, Apple Crumble?

8. One line a day

Enten du er en flittig dagbokskriver eller aldri har formulert en setning om ditt eget liv før, er det verdt å prøve seg på å føre en takknemlighetsdagbok denne høsten. Why not? Det er gode grunner til at så mange er hektet på denne vanen. Det krever ikke så mye av deg - skriv ned én ting du er takknemlig for hver dag før du legger deg - og det gir mye tilbake. 

Bruk sesongens frukt og grønnsaker godt. Hva med gresskar ovnsbakt i honning?

9. Mindre mobil

Sist, men ikke minst. Ikke sant? Vi vet det godt. Men istedenfor å ha dårlig samvittighet over skjermtidrapportene som dukker opp på telefonen, kan du prøve å opprette noen konkrete rutiner for mobilbruken din. Et mer bevisst forhold vil kunne gjøre stor forskjell for mange av oss. Hva med å legge fra deg mobilen i stuen en stund før du skal legge deg, eller ikke være på mobilen de første 20 minuttene hver morgen? 

Eller hva med å ha som vane å skru mobilen på "ikke forstyrr" hver gang du henger med venner? Hvis du føler på at det hadde vært enklere om bare ikke mobilen var der og distraherte deg hele tiden - vel, da er det på tide å endre rutinene dine.

Les også: Gå i fotsporene til Emily in Paris

Powered by Labrador CMS