mat

Denne ostekaken er like sunn som en smoothiebowl!

Slik lager du enkelt en næringsrik ostekake som smaker som en açai bowl.

Publisert

Vi elsker raw cakes! Tenk at det finnes kaker som er proppfulle av næring og energi, laget med bra og sunne ingredienser, som man faktisk kan spise til frokost. Eller lunsj. Eller middag, for den saks skyld. Poenget er at kakene er næringsrike OG gode, og for å bevare de gode næringsstoffene er de ikke varmebehandlet. Vi har fått selve eksperten på raw cakes, Tiril Refsum, som står bak raw food-konseptet Oslo Raw, til å dele oppskriften på deres berry cheesecake. En frisk ostekake med açai, blåbær og bringebær, som rett og slett smaker som en açai bowl – bare i kakeform! Kan det bli bedre enn det? We think not.

Berry cheesecake 

Det er få ting som er mer populært på menyen til Oslo Raw enn açai bowlen deres. Denne ostekaken som minner om den friske og fyldige smoothiebowlen, og er proppfull av antioksidanter, sunt fett, fiber og vitaminer. Nyt den til frokost, som snacks eller til dessert.

Bunn:

3 dl macadamianøtter, mandler eller annen type nøtter

10–15 saftige dadler

En klype salt

Bærkrem:

3 dl cashewnøtter, bløtlagte: Bløtlegg i 20 minutter eller mer i varmt vann.

2 dl kokoskrem

5 saftige dadler

1 dl açai, tint

1 dl blåbær, tinte eller ferske

1 dl bringebær, tinte eller ferske

5 ss lønnesirup, honning, agave eller annen søtning

1,5 dl kokosolje smeltet

1/2 ts vaniljepulver

En liten klype salt

Slik lager du bunnen: Kjør de tørre ingrediensene i en foodprosessor på lav hastighet. Tilsett dadlene sakte til deigen er fast og saftig. Trykk deigen i bunnen av ønsket kakeform (kledd, hvis ikke silikon). Vi pleier å bruke en rund form, på 18–20 cm.

Slik lager du bærkremen: Plasser alle de romtempererte ingrediensene i foodprosessoren eller en blender. Unngå helst å ha så mye av vannet til bærene med. Kjør til den er helt blank og jevn. Hell over bunnen og sett til avkjøling i kjøleskap eller fryser til den stivner.

Tips: Vil du ha en annen smak? Bytt bær eller frukt etter ønske. En blanding er også veldig godt.

Lag matcha latte cheesecake – vår nye obsession.



Powered by Labrador CMS