MAT

Gresskar- og linsesuppe med harissa

Foto: Aicha Bouhlou

Denne deilige retten er ikke bare enkel å lage og full av sunne grønnsaker – den er også en skikkelig smaksbombe!

Publisert Sist oppdatert

Denne smakfulle gresskar- og linsesuppen av Aicha Bouhlou er en favoritt i redaksjonen, og det med god grunn. Den er superenkel å lage, er stappfull av deilige grønnsaker og proteinrike linser OG proppfull av smak! Rett og slett en perfekt rett å kose seg med nå som høstkulda kommer krypende.

Kokebokforfatter og matinfluenser Aicha Bouhlou er født i Marokko, vokste opp i Tyskland og er bergenser på sin hals. I Bergen drev hun galleri, men da hun opplevde enorm respons på matbildene og oppskriftene hun la ut på instagram, la hun fra seg kunstformidling og begynte med matblogging på full tid. Matbloggen Aichas mat har resultert i flere kokebøker, mange som er i flittig bruk i ELLE-redaksjonen. Denne gresskar- og linsesuppen er hentet fra boka Litt kjøtt, mer fisk, mest grønt

– Jeg liker å bruke hokkaido-gresskar i denne suppen. Skallet på dette er nemlig spiselig. Det er ikke nødvendig å skrelle det med mindre det er veldig hardt, forteller Aicha.

Gresskar- og linsesuppe med harissa

Nok til 4 porsjoner

Du trenger:

Ca. 600 g gresskar, helst hokkaido-gresskar

2–3 ss extra virgin olivenolje

1 løk, hakket

3 hvitløksfedd, hakket

1 kanelstang

2 laurbærblad

1 ts malt gurkemeie

1 ts malt spisskummen

1 ss revet ingefær

1 ss tomatpuré

1 liter grønnsakskraft eller buljong

300 g sellerirot, skåret i terninger

1 dl røde linser

2 ts harissa eller annen chilipasta

1/2 sitron, saften av

salt og pepper

litt frisk persille

chiliflak

Slik lager du suppen

Forvarm stekeovnen til 200 °C. Rens gresskaret, og skjær det i biter. Fordel bitene i en ildfast form eller på en stekeplate dekket med bakepapir. Hell over litt av olivenoljen, og bland godt. Stek gresskaret i ovnen i 20–30 minutter. Varm resten av olivenoljen i en kjele, og ha i løk og hvitløk. La det frese til løken er myk og blank. Ha i kanelstang, laurbærblad, gurkemeie, spisskummen, ingefær og tomatpuré. Rør sammen og la det frese i noen sekunder før du heller i grønnsakkraften. Gi suppen et oppkok, og la den putre til selleriroten og linsene er møre og fine. Ta opp kanelstangen og laurbærbladene. Tilsett ovnsstekt gresskar og harissa, og kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Spe på med mer kokt vann hvis suppen er for tykk. Smak til med sitron, salt og pepper. Server gjerne suppen med et dryss persille og chiliflak på toppen.

Har du prøvd matcha latte cheesecake?

Powered by Labrador CMS