mat
Lun potet-og gresskarsalat med ruccoladressing
En deilig og smaksrik rett!
Amy Thelwall som står bak interiøbutikken Alabaster Studio på St Hans Haugen i Oslo, deler ofte deilige retter med oss på Instagram. Her deler vi hennes siste oppskrift, en smaksrik salat med nydelig kremet ruccola-pesto til. Se how-to video nederst i saken!
Les også: Enkle interiørtips fra Amy Thelwall
Lun potet-og gresskarsalat med ruccoladressing
Siderett for 2-4 personer
Slik gjør du:
1/2 flaske- eller hokkaido gresskar uten skall i mindre biter
8-15 perlepoteter (minste sorten du finner) med skall
I ovnen med olivenolje / kokosfett på 240 grader til sprø og crispy
Dressing:
1 ss søt/sterk sennep
2-3 hvitløksfedd
4 ss revet parmesan
3-4 ss olivenolje
2-3 ss grovhakket kapers
Litt sitronsaft og zest ( økologisk ) eller eddik
Alt vendes forsiktig sammen med 2-3 never ruccola, 3-4 reddiker i tynne skiver, 2 kuttet vårløk, 2-3 grønne tomater, 1 avokado i skiver, en neve friske urter ( bladpersille,kruspersille ).
Dryss over litt god chevre.
Ruccoladressingen ringes over til slutt.
Ruccola dressing:
3-4 ss pistasjnøtter
2 never ruccola
1 neve basilikum
Olivenolje ( spe på om den blir for tjukk )
1 hvitløksfedd
Salt og pepper etter smak
Evt litt sitron
Alt blendes med stavmikser til en kremet pesto.
Salaten spises lun og er perfekt til grillmat eller som annet tilbehør.