Biff med nam jim-dip og asiatiske grønnsaker
Hold deg sunn ved å spise fersk mat fremfor bearbeidet mat og bli en sunnere utgave av deg selv.
Biff med cashew nam jim-dip og asiatiske grønnsaker
Dette trenger du:
Tilberedningstid: 40 minutter. 4 porsjoner.
800 g biff
1 ts peanøttolje
350 g gai lan (kinesisk brokkoli)
270 g baby buk choy
(kinesisk kål)
100 g sukkererter
4 vårløk, i tynne strimler
¼ kopp (40 g) usaltede, ristede
cashewnøtter, grovhakket
¼ kopp frisk koriander
Cashew nam jim:
2 sjalottløk, finhakket
2 hvitløksbåter
3 friske, lange grønne chili,
finhakket og uten frø
2 friske korianderrøtter, hakket
2 cm frisk ingefær (10 g),
hakket
2 ss brunt sukker
1/3 kopp (50 g) usaltede,
ristede cashewnøtter
0,8 dl limesaft
1 ss fiskesaus
Slik gjør du:
Til denne retten trenger du 3 lime. Nam jim kan lages dagen i forveien. Dekk den da godt til og sett den kaldt. Forslag til tilbehør: Dampet jasminris eller brun ris.
Lag cashew nam jim. Fjern evt fett fra kjøttet og gni det inn med olje. Gi et dryss med salt og pepper. Stek biffen på en grill eller i en grillpanne på middels varme i 4 minutter på hver side for medium stekt. Pakk kjøttet inn i aluminiumfolie, og la det hvile i 5 minutter.
I mellomtiden, rens gai lanstilkene og del stilkene fra toppene. Dampkok stilkene i en kjele oppi en større kjele med kokende vann i 1 minutt. Legg i buk choy-bladene, og damp i ytterligere 2 minutter. Tilsett sukkererter og gai lan-toppene og damp videre i enda 2 minutter. Grønnsakene er nå så vidt møre. Legg grønnsakene lagvis på et fat, og ha tjukt skåret biffkjøtt oppå. Drypp over stekefettet og topp med cashew nam jim. Dryss over vårløk, nøtter og koriander.
Lag cashew nam jim. Kjør sjalottløk, hvitløk, chili, korianderrot, ingefær, sukker og nøtter i en blender (eller mos det i en morter) til en pasta. Ha over i en liten skål, rør inn limejuice og fish sauce.
Server med ris!
Psst: Du får perfekt kokt ris ved å bruke forholdet 1 kopp ris til 2 kopper vann.