To fristende og mettende salater
Dette vil vi ha til middag i dag!
Salat med fetaost, ananas og bacon
3–4 PORSJONER
Dette trenger du:
1/2 ananas
1 stor moden avokado
2/3 pakke grønnkål
1 god bit fetaost
2 never ristede solsikkekjerner
1 pakke bacon
Chiliflakes
Olivenolje
1/4 sitron
Salt
Sett på grillen. Sprøstek bacon, og stek skiver av ananas til den er myk med fin stekeskorpe. Skyll og kutt grønnkålen i små strimler og legg på et fat. Drisle sitronsaft og en klunk olivenolje over og bland alt godt. Bruk gjerne hendene. Skjær avokado i biter og bland inn i salaten sammen med fetaost. Solsikkekjerner ristes i tørr panne eller i ovnen et par minutter sammen med en klype salt. Når ananasen er ferdig, skjærer du den i biter og blander den inn i salaten. Legg sprøstekt bacon på toppen og dryss de ristede solsikkekjernene over til slutt. Server med ferske rundstykker.
Pasta: Lene Orviks favoritt!
Salat med grønnkål, søtpotet og avokado
2 PORSJONER
Dette trenger du:
4 store grønnkålblader
1 middels stor søtpotet
1 stor kyllingfilet, ca 250 g
1 eple
2 never mandler
1 neve raspet parmesan
1 moden avokado
Saften fra 1/2 sitron
God olivenolje
Salt og pepper
Brød eller baguette
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader og rist mandlene til de er gylne (cirka 5 minutter). Mandler kan svi seg fort, så hold et øye med dem underveis. Ta mandlene ut av ovnen, og skru den opp til 220 grader. Bak søtpotetterninger med litt olivenolje på et bakepapir til de er myke og har fått stekekant (cirka 20 minutter). Mens søtpotetterningene bakes skyller du grønnkålen og kutter den i små biter. Vend inn sitron og olivenolje med hendene. Skjær eple og avokado i skiver og legg over grønnkålen på et stort fat. Rasp parmesan og hakk mandlene. Grill kyllingfileten. Legg søtpoteten over grønnkål, avokado og epler. Strø den raspede parmesanosten og mandlene på til slutt, og legg den grillede kyllingfileten i tykke skiver øverst.
Flere oppskrifter du vil like: