skjønnhet

Backstage fra Oslo Runway: 6 spørsmål og svar om hår og sminke

Fra Pearl Octopuss.y sin visning under Oslo Runway.

Fordi vi aldri får nok av beauty hacks.

Publisert Sist oppdatert

Når det gjelder enkelte ting i beautyverdenen, er det som om vi aldri kan få nok tips og triks. Er det ikke sånn at vi stadig lurer på de samme tingene? Hva gir mer glød, hva gir mer glans i håret, hvordan får vi leppestiften til å sitte gjennom et helt middagsselskap? Fordelen med å være både modell og journalist, er at du alltid lett kan spørre ekspertene.

Er nok mitt aller beste tips for leppestift

Under Oslo Runway benyttet jeg sjansen til å spørre hårteamene fra Eleni & Chris og makeupartistene ledet av Linda Wickmann backstage om deres aller beste tips.

Les også: Overhørt under Copenhagen Fashion Week.k

Makeupartist Alisa Iadonist og hårstylist og Educator Johanna Mbye svarer på spørsmålene mine mens jeg sitter i stolen backstage.

Skjønnhetstips fra ekspertene under Oslo Runway 

– Hva er dine tre beste tips for glød?

– Jeg elsker å bruke Lait-Crème Multi-Protection fra Embryolisse. Det er en lett krem, men den er også veldig fuktighetsgivende. Om du ikke skal bruke noen spesiell makeup, kan du godt bare påføre denne for fin glød, tipser Alisa Iadonist.

– Dette er nemlig ikke bare en fuktighetskrem, det er også en makeupbase, legger hun til.

Videre trekker hun fram MACs Strobe Cream.

– Denne har litt shimmer. Den kommer i ulike fargetoner, som gul, rosa og hvit, så du kan få ulik effekt på huden din ut av den. Personlig, liker jeg godt å innimellom kun bruke denne, og ikke noe foundation, forteller Iadonist.

Backstageøyeblikk like før Christian Aks sitt show under Oslo Runway.
Flere makeupartister har en hang-up på denne fuktighetskremen om dagen. Kr 226 hos Nordic Feel (annonselenke).

– Mitt tredje tips for glød er nok helt ærlig hvilken som helst form for highlighter. Jeg bruker ofte en fra Physicians Formula. Den inneholder murumuru-smør og er veldig creamy. Den er ikke så myk at den ikke er pudder, men den er så enkel når det kommer til både påføring, å kontrollere hvor mye du vil påføre, og blende, forteller hun.

– Hvor påfører du helst highlighteren når du skal ha en skikkelig glowy look?

– Dette kommer virkelig an på hvor mye glød du skal ha. Det finnes en teknikk som heter "strobing" som er veldig typisk for mye glød - og som var skikkelig trendy rundt sånn 2020. Da påfører du highlighter på så godt som alle deler som stikker ut av ansiktet – kinnbeina, øyenbrynsbeina, nesetippen, sier Iadonist.

– Og ved strobing er det også et must å påføre huden en full pakke av både kremer og highlighter for å få 100 % glød. Så fuktighetskrem, en strobekrem og så highlighter. Da gjøder du everywhere, tipser hun.

Team fra Eleni & Chris gjorde flere av visningene under årets Oslo Runway.

– Hva er dine tre beste hacks for å få leppestiften til å holde seg utover kvelden?

– Jeg tror nok at mitt beste tips er å bruke en lipliner på hele leppen først. Det er dette som får alle leppestifter til å vare lenger. Og her må du selvsagt matche fargen på lineren og leppestiften din – ikke bruk en brun liner og rød leppestift, det gir ikke det samme resultatet, sier hun.

Et annet alternativ for å holde leppestiften på plass, er faktisk å legge en pudderbase. 

- Dette er særlig et godt triks om du ikke har noe matt leppestift, men ønsker dette. Da tar du bare pudder på leppene, bare tap forsiktig på med en finger, og ikke så mye at det er veldig synlig. Så påfører du leppestiften din, beskriver Iadonist.

– Det tredje tipset mitt er nok mer som en teknikk som krever at folk prøver seg litt fram. Det er rett og slett å påføre leppestiften gradvis og lagvis. Først bør du starte med å bare tappe leppestift på leppene med en finger, og så senere påføre leppestiften enten rett på eller med en sminkekost. På den måten bygger du noen lag og kan få looken til å vare lengre, tipser hun.

Selv foretrekker hun å påføre leppestift med sminkekost istedenfor å bruke sticken rett på leppene, og erfarer at leppestiften har en tendens til å skli mindre ut på grunn av det.

Makeupartisten sverger til denne lille, praktiske contour-stiften fra Milk. Kr 310 hos Fredrik & Louisa (annonselenke).

– Hva er dine topp tre favorittprodukter akkurat nå?

– Jeg liker godt contourstiften fra Milk - kjøpte den akkurat, og liker den skikkelig godt. Fordi den er liten og enkelt kan tas med overalt, for eksempel når du ikke trenger å ta med deg mye makeup, men vil ha noe for hånden - men hovedgrunnen til at jeg digger den er at den ikke er oransje. Mange contourer er oransjeaktige. For lys hud, som min, er det ganske fælt! Og sånn uansett, synes jeg ikke at contour bør være oransje i tonen, fordi contour skal representere naturlig skygge i ansiktet, og skyggen vil aldri være oransje, men en kaldere, mørkebrun fargevariant.

– Jeg liker godt de budsjett-vennlige stiftene fra Kiko Milano! Jeg har blush-stifter og contour-stifter i ulike farger. De er budsjett-vennlige fordi de har snillere i prisen, kan brukes på flere måter, og inneholder mye produkt som varer lenge, legger hun til.

– En annen ting jeg bruker i hverdagen er en liner fra Nars. Den er veldig god! Den har en myk, ekte børste, altså ikke en svamp-aktig børste. Med børster som er som en svamp, noe de fleste linere faktisk har, vil du bare absorbere makeup som for eksempel øyenskygge når du legger liner på øyelokket. Med andre ord vil den bare fylle seg opp og til slutt slutte å fungere, forteller Iadonist.

Linda Wickmann legger sminke på modell Silje Lorentzen før visningen til Envelope1976 under Oslo Runway.

– Hva er dine 3 beste tips til glansfullt hår?

– Vann. Vann er basen til glans! sier Johanna Mbye.

– Jeg elsker å jobbe med vann for å få frem glans, understreker hun.

Spesielt gjelder dette teksturert hår. Da er det bare å sørge for at du jobber med vannbaserte produkter, forteller Mbye.

I tillegg, trekker hun frem enkelte favoritter som har gode glansprodukter:

– Color Wow, og flere ulike former for glans spray. I tillegg må jeg nevne Fiber Foam fra Eleni & Chris. Den er så bra på alle hårtyper - og den gir masse glans, lover hun.

Når det kommer til glansfullt hår finnes det også en don't som du kanskje ikke var klar over:

– Aldri gå for olje. Det kan reflektere - da kan håret se fett ut istedenfor glansfullt. Olje er en big no-no når du skal foran kamera og setlys, forteller Mbye.

– Ellers får du gjerne fram god glans når du retter ut håret med rettetang om du virkelig skal ha det ekstra shiny - det gir mer glans enn om du føner ut håret!

– Hva er dine tre personlige favorittprodukter for hår akkurat nå?

– Det er Fiber Foam - og i tillegg elsker jeg også No Breaker fra Sebastian. Kan ikke leve uten! Det er en form for keratinbehandling, nesten som en Olaplex eller Sebastian sin K18. Og så er jeg jeg veldig glad i Kevin Murphys Smooth Leave-in-krem, for de som har ekstra tørt eller coarse hår. Den har masse fuktighet! tipser hun.

Ekspertene som jobbet backstage under Oslo Runway delte sine beste tips.
Fiber Foam fra Eleni & Chris, kr 229.

Les også: Det tok 10 år å lage Hermès sin nye parfyme

Powered by Labrador CMS