mat

Brownies du kan spise til frokost

ELLE Oslo Raw

Den saftigste brownien med bare bra ingredienser!

Publisert

Nytelse står alltid i fokus hos oss, uansett hvilken dag det er. Vi elsker å lage både frokost, lunsj, middag og snacks som smaker og føles godt, er fulle av næring og gir påfyll av deilig energi. Tiril Refsums brownie, som står på menyen hos Oslo Raw, er så sunn at du fint kan spise den til både frokost, lunsj og middag –hvis du skulle føle for det! Den er nemlig proppfull av næringsrike ingredienser som søtpotet, nøttesmør og dadler. ELLEsk! Her har du oppskriften:

brownies ELLE Oslo Raw
Saftige og sunne søtpotetbrownies.

Søtpotetbrownie 

Dette er den saftigste brownisen med bare bra ingredienser! Denne lager vi ofte, ettersom den er superenkel å slenge sammen og gir akkurat den kosen vi trenger uten å få dårlig samvittighet. Brownien er deilig til kaffen om morgenen og nydelig til dessert. Kos deg! 

Dette trenger du til deigen:

2 søtpoteter (ca 600-800g)

2 dl mandelsmør, cashew-smør eller annet

5 ss lønnesirup, honning eller 7 saftige dadler 

2 ss kokosolje 

3 dl havremel eller mandelmel

5–10 ss kakaopulver, bruk gjerne en miks av kvernet kakaomasse og kakao-pulver (velg styrke selv) 

4 ss kokossukker

1,5 ts bakepulver

1 ts salt

Dette trenger du til glasuren:

2 ss kokosolje

2–3 ss lønnesirup

2–3 ss kakaopulver

3 ss mandelsmør

Brownien er kjempegod uten glasur også, så velg selv hva du har lyst på og tid til. 

Slik lager du brownies: Forvarm stekeovnen til 180 °C. Skrell søtpotet, skjær i biter og kjør i en foodprosessor til de er helt finkuttet. Tilsett resten av ingrediensene, og kjør til alt er godt blandet. Fordel deigen i en form dekket med bakepair, ca 20x20 cm. 

Slik lager du lager du glasuren: Smelt kokosoljen i vannbad, og rør inn resten av ingrediensene til en smidig glasur. Oppbevar glasuren i kjøleskap til muffinsene er helt avkjølte. Fordel glasuren på den avkjølte brownien, og nyt!

Sjekk ut disse deilige proteinkulene!

Powered by Labrador CMS