mat

Sunne og næringsrike lunsjmuffins

Disse saftige muffinsene er enkle å lage i en travel hverdag eller når du vil kose deg i helgen.

Publisert

Hva er vel bedre enn å starte dagen med en kopp rykende varm kaffe og en nybakt muffins – som i tillegg er sunn, enkel å lage og proppfull av næring? Tiril Refsum, som står bak matkonseptet Oslo Raw, har laget en oppskrift på sunne lunsjmuffins som er akkurat det vi craver nå. Oslo Raw har helt siden begynnelsen handlet om å skape litt ekstra luksus i hverdagen og nyte de små tingene i livet, som kake til frokost og en varm sjokolade på en kald dag. Disse lunsjmuffinsene er et perfekt eksempel på det: Gode, næringsrike og enkle å lage.

Lunsjmuffins 

Dette er saftige og næringsrike muffins som er perfekte til frokost, lunsj eller som snack. Vi prøver alltid å huske på å ha med oss noe godt på farten, og disse gir god energi og påfyll til dagen. De er enkle å lage i en travel hverdag eller når du vil kose deg i helgen.

Du trenger:

2 ss knuste linfrø (+ 4 ss vann) eller 2 egg

1 moden banan 

4 ss lønnesirup eller honning 

1 ss eplesidereddik 

4 ss eplemos eller finrevet eple

2 ss smeltet kokosolje, smør eller olivenolje 

2 ss potetmel 

1/2 ts salt

1,5 ts bakepulver

1 ts kanel 

3 ss kokossukker 

2 dl mandelmel, havremel eller glutenfri lys melblanding 

2 dl lettkokte havregryn

2 medium gulrøtter, revet 

En håndfull valnøtter til topping

Slik lager du muffinsene: Forvarm ovnen på 180 C. I denne oppskriften velger du sev om du ønsker å bruke egg ELLER linfrø/vann som bindemiddel. Begynn med å mikse knuste linfrø og vann og la stå et par minutter, ELLER visp sammen to egg. Ha i en bakebolle. Miks inn most banan, eddik, sirup, salt og olje i bollen til godt blandet. Bland inn resten av ingrediensene til du har en god deig. Fordel i 6-8 muffinsformer, og topp med knuste valnøtter. Stek i ovnen i cirka 35-40 minutter (tiden avhenger av ovnen din, så følg med). La muffinsene stå i formen i ti minutter før de avkjøles på en rist. Oppbevar i en boks eller pose i romtemperatur eller i kjøleskap.

Har du testet disse deilige lunsjvaflene?

Powered by Labrador CMS