Saftig Bananbrød
Hele Norge baker - bananbrød! Her er oppskriften som tar helt av på Instagram.
Er det bare oss, eller baker hele Instagram bananbrød i disse dager?
Noe må man jo finne på når man er i frivillig hjemmekarantene, og baking ser ut til å være hotteste man kan gjøre akkurat nå.
Vi ville også slenge oss på trenden og spurte Guri Heli om hun ville være så snill og dele sin gode oppskrift på det bloggbare brødet med oss. Og det ville hun selvfølgelig...
Har du lest denne? 10 ting du kan gjøre i hjemmekarantene
Saftig bananbrød à la Guri Heli
Du trenger:
2 egg
1,5 dl søtning (sukker, sukrin)
50 g smør
1-2 overmodne bananer (jeg bruke 1)
2,5 mel (fullkorn, hvete, sammalt) jeg brukte hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
4 ss kokossirup
1 dl melk
Litt hakkede valnøtter (eventuelt annen type nøtter)
Slik baker du bananbrød
Pisk eggene og sukkeret/søtningen til eggedosis.
Smelt smøret og bland det med melken.
Mos bananene til de blir helt klissete (med en gaffel).
Ha bananen og melk + smør i eggedosisen.
Sikt inn det tørre og rør inn i deigen.
Ha deretter i nøtter.
Hell deigen i en liten smurt form og stek i ca 50 min på 180 grader nederst i ovnen.