Bak verdens beste bananbrød i helgen

Bananbrød er enkelt og rågodt. Perfekt til helgekosen.

Publisert Sist oppdatert

Bananbrød oppskrift: Denne oppskriften er fra boka mi: Sunt og digg. I boka deler jeg både min historie, litt om ernæring, samt over 80 oppskrifter på næringsrik, digg mat.

Dette er en storfavoritt fra boka!

Bananbrød

Til 1 brødform på 1,5 liter

Du trenger:

240 g havremel, cirka 4 dl 2 ts bakepulver 1 ts malt kanel 1 ts natron 3–4 godt modne bananer, cirka. 300 gram 3 egg 180 g mager kesam eller yoghurt naturell 4 ss lønnesirup Brunost eller nøttesmør, til servering

Bananbrød oppskrift

1. Forvarm stekeovnen til 160 grader. 2. Kle brødformen med bakepapir. 3. Bland de tørre ingrediensene i en skål. 4. Ha bananen i en bakebolle, mos med stavmikser eller gaffel og visp inn egg, kesam eller yoghurt og lønnesirup. 5. Rør melblandingen i det våte til en jevn og smidig røre. 6. Fordel røren i brødformen, og stek bananbrødet midt i ovnen i ca. 60 minutter. Det er ferdig når du kan stikke en trepinne i det og pinnen kommer ut uten røre. Du kan også høre en hul lyd når du banker på bananbrødet. 7. Løft det ut av formen ved å ta tak i bakepapiret, og la det avkjøles på en rist. 8. Skjær brødet i skiver, og spis slik de er eller med for eksempel brunost eller nøttesmør til.

Se flere oppskrifter fra Emilie her!

Powered by Labrador CMS