kultur

Reiseguide: Marbella 

 Alt fra de beste brunchstedene til skjulte gastronomiske matopplevelser og de fineste strendene – ELLEs Nathalie Helgerud tipser om sine Marbella-favoritter.

Publisert Sist oppdatert

Marbella ligger helt på sydspissen av Spania, og har blitt et ferieparadis for mange europeere og ikke minst skandinavere og nordmenn opp gjennom årene. Her skinner solen nesten alltid og provinsen tar imot nærmere 2 millioner turister hvert år. Mange av de som velger å reise til Marbella, har også hus eller leilighet i området. 

Første gang jeg kom hit for 11 år siden fikk jeg nærmest en liten fornemmelse av å være i California, fordi en lang motorvei binder alle stedene sammen - fra Malaga i nord (flyplassen og den største storbyen i området) og helt til Tarifa i sør (et surfeparadis som bare må oppleves). Det er lange avstander mellom ting og man er avhengig av en bil for å komme seg rundt. 

Marbella virkelig yrer av restauranter og beach clubs, og tross både pandemi og uroligheter i verden, dukker det stadig opp nye spisesteder og severdigheter her. Marbella er virkelig et matmekka, om du bare vet hvor du skal gå. Etter å ha spist og kost meg gjennom området i over 10 år, har jeg opparbeidet meg en rekke favoritter jeg stadig vender tilbake til. Her gir jeg dere derfor mine beste tips til steder du bør oppleve, alt fra frokoststeder som kun serverer økologisk mat til autentiske spanske restauranter og steder som blir til party etterpå. 

Les også: Restaurantene vi ELLEsker i København 

Beste tips til restauranter i Marbella

Trocadero

Trocadero har to restauranter i Marbella, Trocadero Playa og Trocadero Arena. Jeg foretrekker Trocadero Playa på dagtid og Trocadero Arena på kveldstid. Sistnevnte er virkelig et så vakkert sted og bare må oppleves, elsker å se solnedgangen  her, mens man nyter god spansk mat; her har de både bra kjøtt men også veldig mye god grillet fisk og sushi. 

Nota Blu

Er du på jakt etter en helaften som byr på god stemning og en gastronomisk opplevelse, er Nota Blu stedet! Her er det også veldig Instagram-vennlig.

El Patio 

Marbella Club Hotel er uten tvil et av de mest luksuriøse stedene i Marbella, og El Patio er en av restaurantene knyttet til hotellet. For en interiør-elsker er det virkelig et must å spise her og det er også en egen CHANEL og LOEWE-butikk på området, så enhver estetiker vil virkelig ELLEske seg her!

Soleo Marbella

Soleo er strandrestauranten tilknyttet det nyåpnede hotellet El Fuerte i Marbella sentrum. Her får du god spansk mat, en upåklagelig vakker utsikt og restauranten ligger også i gåavstand fra den pittoreske gamlebyen i Marbella.  

Puente Romano

Puente Romano er rene essensen av Marbella - en resort bestående av både hoteller og en rekke spisesteder som Sea Grill, Thai Gallery, Nobu og Leña. Kos deg med drinker på La Plaza eller slå ut håret på Coya og La Suite.  Her er det virkelig god stemning hver eneste dag nesten hele året, ikke rart hotellet er nærmest fullbooket året rundt! 

Gaia

Gaia er det nyeste tilskuddet til Puente Romano – en gresk restaurantkjede som finnes i byer som Dubai, London, Miami og Monte Carlo. Her snakker vi supre råvarer og en skikkelig matopplevelse.

Cipriani

Har du først vært på Cipriani en gang, kommer du alltid tilbake. Italiensk mat på sitt beste og både interiøret og stemningen virkelig gjør noe med deg. For en skikkelig bra matopplevelse på Cipriani bør man spise seg gjennom menyen og dele retter! 

El Pimpi 

Drar vi til Malaga på dagstur er tapasrestauranten El Pimpi, hvor den spanske skuespilleren Antonio Banderas er medeier, alltid et must. Nå har El Pimpi åpnet egen restaurant på Puente Romano og er du heldig får du kanskje et glimt av den mørke manken til Senior Banderas også... Her er det også live-musikk og stedet er innredet etter alle kunstens regler. Virkelig en ny favoritt! 

Beste restauranter i gamlebyen i Marbella 

La Tienda Casa Curro

De beste tapasrestaurantene i gamlebyen i Marbella ligger alle på rekke og rad i en smal pittoresk gate. Casa Curro er en smaksopplevelse i seg selv, så vær ikke redd for å ta i mot anbefaling fra kelneren. 

Maruja Limoon

Denne restauranten er perfekt plassert på torget utenfor kirken i gamlebyen og er et skikkelig koselig sted med god mat og bra vin. Her får du servert både godt kjøtt og fisk, og jeg kan virkelig anbefale skalldyrmaten.

Pizzeria Bella ´Mbriana

Er du på jakt etter en god pizza, er dette stedet! Her er alle råvarene fra Puglia i Italia, og det kjennes på pizzaen for å si det sånn. Bestill deg en italiensk øl eller en aperol spritz og prøv gjerne noen av spesialitetene som henger på tavlen på veggen. 

Il Cantuccio

Dette er virkelig en skjult perle i gamlebyen! Restauranten har ikke mange bord og det er Birgitta som både lager maten og serverer deg. La Birgitta bestemme hva du skal spise og drikke, og kom sulten. Her snakker vi hjemmelaget mat inspirert av det tyske, spanske, franske og italienske kjøkkenet og matopplevelse du sent kommer til å glemme. 

The Farm

Dra på The Farm for litt god tapas på tønnene utenfor, eller bestill bord i den koselige bakgården – hvor det også er live show. The Farm har spesialisert seg på kortreise råvarer og det kjennes på alt du får servert her, 

Casanis Bistrot

Et must når man er i Marbella, er en tur innom den franske bistrot restauranten Casanis i gamlebyen. De har en helt fantastisk fiskesuppe her, ellers kan jeg varmt anbefale vårrullene og entrecôten med bernaisesaus.  Det eneste negative jeg har å si om dette stedet, er at det kryr av nordmenn her. Men det er nok bare fordi maten er så god. 

Cafe Flore 

Café Flore er en hyllest til det italienske kjøkken og er Casanis sin lillesøster. Her har de supergod pasta, og de er mest kjent for sin pasta carbonara som lages ved bordet mens du ser på! 

Beste frokost- og brunchsteder i Marbella 

Gjør som de lokale og ta det første måltidet etter en spasertur eller treningsøkt på et fresht sted som serverer økologisk og sunn mat. Utvalget av økologiske råvarer er stort i Marbella-området og aldri har jeg smakt så god og fresh Acaibowl som i Marbella! 

Organic Market & Food 

Dette er virkelig et av mine favorittsteder å spise frokost eller brunch. Jeg elsker stedet ikke bare fordi maten er så god, men fordi det er så fint og koselig her. Organic Market & Food ligger rett ved Marbella Club Hotel, så det er perfekt å ta en rusletur langs strandpromenaden før eller etter et besøk her! 

Manuka

Før eller etter en shoppingtur på kjøpesenteret La Canada, pleier jeg alltid å ta en tur innom Manuka. De har helt fantastiske avokadotacos og digge salater, men også frokost og acaibowls. Og ikke minst veldig god kaffe med alternativ melk. 

Organic Cold Pressed Juicery 

Er jeg i nærheten av Puerto Banus drar jeg alltid hit for å kjøpe meg en acaibowl – den er helt magisk! Men de har også en rekke gode og næringsrike juicer og shots her. 

Rachels Eco Love 

Økologiske råvarer har blitt en stor del av den kulinariske opplevelsen i Marbella, men Rachels Eco Love som ligger på Puente Romano, var nok en av de første som startet med det. Og det beste med dette stedet, er at du kan koste deg ved bassenget mens du spiser her! 

Luma Beach

Start dagen med frokost på stranden! Luma Beach har virkelig så god mat (hele dagen lang) - til frokost serverer de alt fra nypressede juicer til pannekaker og avokadosandwich. 

Beste beach clubs i Marbella 

Sublim Beach Club

Strandkomplekset Laguna, som inneholder flere restauranter og beach clubs, åpnet nylig dørene igjen etter å ha vært stengt i flere år. Puro Beach har nå blitt erstattet med Sublim Beach Club – er du ute etter en skikkelig lyx dag ved bassenget, så er dette stedet for deg! 

Adresse:   Playa Padron, Autovía del Mediterráneo, Km 159, 29680 Estepona

Playa Padre

Ingenting slår søndager på Playa Padre med skikkelig beach party og veldig bra DJ-line ups. I høysesongen er det dog god stemning her hver dag... Maten er virkelig bra her også – virkelig et must å dra til om du er i Marbella! 

Adresse: s/n, Calle playa del cable, 29603 Marbella, Málaga, Spania

Trocadero Arena 

Vil du nyte en deilig soldag i fred og ro, er dette stedet å dra. Lyden av bølgeskvulp er virkelig terapi for sjelen og i tillegg er Trocadero Arena så vakkert!

Adresse: Playa de Río Real Carretera N340 km 186, 29600 Marbella

Chiringuito Puente Romano 

Dette er strandrestauranten knyttet til Puente Romano. Enten du velger å spise lunch her, ta en stranddag på solsenga eller bare en drink i solnedgang – her er det alltid god stemning!

Adresse: Bulevar Principe Alfonso von Hohenlohe, s/n,, 29602 Marbella

La Plage Casanis

Her er det alltid en så kul vibe takket være den bra musikken, de ansatte som jobber her og maten som aldri skuffer! Absolutt et must hver gang jeg er i Marbella. 

Adresse:  Urbanización Golden Beach, Playa Real de Zaragoza, 29604 Marbella, Málaga, Spania

Nosso Summer Club 

Det som gjør Nosso så unikt er det vakre interiøret og ikke minst den gode stemningen som møter deg allerede i døra. Hver gang jeg kommer hit, får jeg simpelthen aldri lyst til å dra igjen og jeg blir alltid like inspirert når jeg er her. 

 Adresse:  Av. del Limonar, 124, 29604 Marbella

La Cabane

Denne luksuriøse beach cluben er designet av Dolce & Gabbana og gir skikkelig La Dolce Vita stemning. Alt interiøret er i blått og hvitt og det er også en egen Dolce & Gabbana butikk her. La Cabane er kjent for å være et av de dyreste og mest luksuriøse stedene i Marbella, men det er virkelig verdt en tur innom bare for å se hvor vakkert det er her! 

Adresse: C. Jabalí, 29603 Marbella 

Bono Beach

God mat og super fresht interiør – dette stedet er perfekt å dra på om du er på venninnetur eller skal kose deg litt ekstra en dag med kjæresten! 

Adresse: Avenida Cervantes s/n Urb. Costa Bella, 29604 Marbella

Luma Beach 

Et rolig og balansert sted med god mat og avslappet atmosfære. Et mega pluss at de serverer frokost her, men lunsj og middag er virkelig også bra. Vær tidlig ute om du vil ha solstol her. 

Adresse: C. Playa Hermosa, 204, 29604 Marbella

Sonora Beach 

Dette vakre stedet ligger i Estepona  og  har en hippie-vibe ved seg og du blir i god stemning av å være her.  De serverer både gode drinker, juicer og ikke minst maten – som er en krysning mellom middelhavs, meksikansk og asiatisk. Dette er et perfekt sted å reise for deg som ikke har barn!  

Adresse: Los Granados Playa, 6, 29680

El Ancla

Er du ute etter en chill dag ved bassenget, er dette stedet for deg. Nyt god mat på sjømatrestauranten tilknyttet området eller bare kos deg på solsenga og ved bassengområdet. 

Adresse:  Av. Carmen Sevilla, s/n, 29670 Marbella

Cocoa Beach 

Denne strandrestauranten ligger rett ved havna i Cabo Pino og er virkelig verdt et besøk om du befinner deg i nærområdet. Her serveres alt fra Poké Bowls til grillet kjøtt og fisk, i tillegg til den beste Gambas Pil Pil i hele Marbella (vil jeg tørre å påstå). Stedet tilbyr også en chill og deilig vibe. Nyt en dag på stranden her, eller kom hit for middag i solnedgang. Dette stedet er også veldig barnevennlig!

 Adresse: C. de la Playa, s/n, 29604 Marbella

Sylt 

Er du heldig å booke en av få solsenger her, kan jeg garantere at du virkelig kommer til å finne roen. Dette stedet er så zen, men du kan også dra hit for en nyte en delig lunsj ved havet. 

Adresse: Chiringuito en Playa, Urbanización Lunamar, 29604 Marbella

Powered by Labrador CMS