skjønnhet

Beste gel-ansiktskrem

Dette er de aller beste gelene og «vannkremene» å investere i, uansett hudtype.

Publisert Sist oppdatert

Som en person som vokste opp med konstant fet og hormonell akneutsatt hud (som deretter svingte helt over til dehydrering i midten av tjueårene), har mitt forhold til gel-fuktighetskremer vært trofast så lenge jeg har brukt hudpleie. 

Mitt første møte med de vektløse fuktighetskremene var via min mors personlige skjønnhetssamling. Jeg kan fortsatt huske å ha gått gjennom baderomsskapene hennes for å finne Clinique Moisture Surge, som var godt skjult. Jeg ble fascinert av den umiddelbare roen den ga min sinte og urene hud, uten å etterlate meg med den fete følelsen som jeg ellers fikk av min langt mindre ekstravagante, tea tree-fylte rutine.

Les også: En concealer vi gjerne bruker i hele ansiktet. 

Siden den gang har hudpleietilbud utviklet seg enormt, og det er lett å finne fuktighetskremer som fungerer for enhver hudtekstur, -type og -tilstand. Fra ikke-komedogene formler for kvisete hud og beroligende teksturer for eksem, til plumpende kremer for moden hud og spesifikke ingrediensbaserte oppfinnelser som retter seg mot livløs eller svekket hud (tenk peptider og vitamin C), er alternativene for å gi liv til tørr hud uendelige. 

Likevel, enten det er for å forhindre at all sminken min sklir av det blanke ansiktet mitt ved middagstid, eller for å gi rask lindring for stramme kinn etter rens, er det for meg ingen produkter som er mer effektive eller enklere å bruke enn en lett, ultralett absorberende gel-fuktighetskrem – og dermatologer vil også kunne bekrefte fordelene. Her er alt du trenger å vite, inkludert de som virkelig treffer blink.

De beste gel-fuktighetskremene, i korte trekk:

Best for hormonell hud: CeraVe Oil Control Moisturising Gel-Cream

Best for fet hud: Caudalie VinoHydra Gel Moisturiser

Best for bruk under sminke: Tatcha The Water Cream

Best for sensitiv hud: Lancôme Hydra Zen Gel Cream

Best for SPF-beskyttelse: La Roche-Posay Hyalu B5 Aquagel SPF30

Hva gjør en gel-fuktighetskrem? 

– Gel-fuktighetskremer er lette, vannbaserte formler som absorberes raskt i huden uten å etterlate en fet film, sier konsulent-dermatolog Dr. Derrick Phillip. 

– De gir fuktighet til huden uten tunge oljer, noe som gjør dem ideelle for fet eller kombinert hud. Disse fuktighetskremene har ofte en kjølende, oppfriskende følelse og er mindre tilbøyelige til å tette porene, noe som gjør dem bra for akneutsatt hud.

Les også: 5 produkter for fantastisk glød. 

Hva er forskjellen mellom en gel-fuktighetskrem og en krem-fuktighetskrem? 

Som enhver som har byttet fra en tradisjonell krem til en gel vil vite, ligger hovedforskjellen mellom dem i teksturen og sammensetningen.

– Gel-fuktighetskremer er vannbaserte og absorberes raskt, noe som gjør dem ideelle for fet eller akneutsatt hud. Krem-fuktighetskremer er derimot tykkere, inneholder en kombinasjon av olje og vann og inkluderer ofte nærende ingredienser som sheasmør, som gir dypere fuktighet og er bedre egnet for tørr eller sensitiv hud.

Hvem passer gel-fuktighetskremer best for?

– De som har fet, kombinert eller akneutsatt hud vil ha størst nytte av en gel-fuktighetskrem, da deres lette, ikke-fete tekstur fukter uten å tette porene, sier Phillip. 

– De som bor i varme eller fuktige klima kan også foretrekke gel-fuktighetskremer for deres kjølende, hurtigabsorberende egenskaper.

Beste gel-krem

Kjøp de beste gel-fuktighetskremene for hver hudbekymring under. 

Oil Control Moisturising Gel-Cream fra CeraVe

Denne gel-kremen har ikke kommet til Norge enda, så kjøp den med deg om du er på reise. 

Denne nye kremen fra CeraVe kan brukes daglig for å øke fuktighetsnivåene, samtidig som den reduserer skinnende hud. Hyaluronsyre jobber for å fukte en livløs hud, mens ceramider forsterker hudbarrieren over tid.

VinoHydra Gel Moisturiser fra Caudalie

VinoHydra Gel Moisturiser, kr 245 (annonse). 

Denne lette nyheten fra Caudalie er bare enkel å bruke. Perfekt for fet, kombinert og dehydrert hud, denne vannete gelen inneholder squalane, aloe vera og glyserin for den ultimate fukt-boosten med en knapt merkbar finish.

The Water Cream fra Tatcha

Denne gel-kremen har ikke kommet til Norge enda, så kjøp den med deg om du er på reise. 

Denne ettertraktede ansiktskremen er en av de letteste på markedet. Tilsatt japansk leopardlilje, hjelper den med å minimere overproduksjonen av olje gjennom dagen og berolige problemhud, noe som gjør den til en drøm å bruke under sminke – selv på akneutsatt hud.

Hydra Zen Gel Cream fra Lancôme

Hydra Zen Gel Cream, kr 675 (annonse). 

I motsetning til det mange tror, trenger ikke irritabel og sensitiv hud nødvendigvis kraftige salver eller kremer; Noen ganger kan litt lettvektig lindring også gjøre susen. Når det kommer til å berolige huden, er Lancômes signaturblanding av centifolia roseekstrakt og hyaluronsyre virkelig noe å skrive hjem om.

Hyalu B5 Aquagel SPF30 fra La Roche-Posay

Hvis du ofte hopper over ansiktssolkrem på grunn av frykt for komedogene produkter, prøv denne komfortable gel-fuktighetskremen med SPF. Den er perfekt for alle som misliker følelsen av rike produkter, uten å ofre den viktige UV-beskyttelsen.

Moisture Surge 100 Hour Auto-Replenishing Hydrator fra Clinique

Moisture Surge 100 Hour Auto-Replenishing Hydrator, kr 450 (annonse).

Som nevnt tidligere, har jeg vært besatt av denne sorbet-lignende formelen siden dag én. En kultklassiker, som inneholder hyaluronsyre, cica og en aloe bio-ferment for å styrke hudbarrieren, mens den beroliger irritasjon og lindrer tørrhet. Dessuten kan den også brukes som neglebåndsbehandling, duggfrisk primer eller ansiktsmaske.

Water Bank Blue Hyaluronic Acid Gel Moisturiser fra Laneige

Water Bank Blue Hyaluronic Acid Gel Moisturiser, kr 469 (annonse). 

Fans av K-beauty vil trolig allerede være kjent med de lette teksturene til koreanske solkremer og essenser, og fuktighetskremene er i samme liga. Denne ultra-friskende gelen er fylt med fuktighetsgivende hyaluronsyre og bruker kjølende mynteblad for å minimere glans i fet hud. 

Watermelon Glow Pink Juice Moisturizer fra Glow Recipe

Watermelon Glow Pink Juice Moisturizer

Denne vitaminrike fuktighetskremen har teksturen til et serum uten å gå på kompromiss med sine fuktighetsgivende egenskaper. I motsetning til mange gel-fuktighetskremer, som prioriterer å holde glansen unna, etterlater denne lette formelen huden med en ultimat glød. Ikke minst kan den blandes med din favorittfoundation for å gi en ekstra plump. 

Minéral 89 72HR Hyaluronic Acid Moisture Boosting Cream fra Vichy

Minéral 89 72HR Hyaluronic Acid Moisture Boosting Cream, kr 285 (annonse). 

Hvis du allerede er venn med den legendariske Minéral 89-serumet, la meg presentere dens plumpende gel-krem-søster. Testet på sensitiv hud med både normal til skadet hudbarriere, er den duftfri og hypoallergen, noe som gjør den ideell for delikat og reaktiv hud. 

Ginzing Energizing Gel Cream fra Origins 

Tenk på denne gelékremen som en supersmoothie for huden din; Med koffein og vitamin C er den optimal for oppfriskning av gusten og tørr hud. Kanskje til og med den beste? Den gir deg en fyldig, duggfrisk glød som varer hele dagen uten å se fet ut.

Ginzing Energizing Gel Cream, kr 322 (annonse). 

Denne saken er hentet fra ELLE UK

Les også: En concealer vi gjerne bruker i hele ansiktet. 

Powered by Labrador CMS