skjønnhet

Beste hårprodukter mot hårtap 

Har du – av ulike årsaker – begynt å miste håret? Da kan kanskje ett eller flere av disse produktene være løsningen.

Publisert

Håret vårt går gjennom ulike faser gjennom livet: Hormonforandringer, sykdom, graviditet og amming, samt genetiske faktorer er bare noen av årsakene til at mange mister hår, eller går gjennom midlertidig hårtap (håravfall).

Det er helt normalt å miste hår – faktisk så kan vi miste rundt 100 hårstrå hver eneste dag. Hvis du derimot merker plutselig endring, uten noen naturlig forklaring, kan det være lurt å oppsøke lege. 

Det finnes gode produkter på markedet som kan forhindre hårtap, og det samme gjelder produkter som kan booste hårvekst når håret allerede har begynt å tynnes ut. Her er noen av våre favoritter. 

Beste produkter mot hårtap

Her er noen av de beste produktene mot hårtap og håravfall – alt fra sjampo til serum. 

Aveda Invati Ultra Advanced™Revitalizing Scalp Serum (annonse). 

Aveda har lansert en ny versjon av sitt Invati-system, som skal være enda mer effektivt enn det som ble lansert for over 10 år siden. Serien skal kunne redusere hårtap med hele 77 % ved bruk av det nye 4–trinnssystemet som inkluderer sjampo, balsam, serum og leave-in. Selv om serien selvfølgelig er mest effektiv ved bruk av alle de fire produktene, kan serumet kan også brukes sammen med produkter fra andre serier hos Aveda eller andre merker. Leave-in-serumet skal brukes hver dag, og skal sprayes direkte i hodebunnen.

Vichy Dercos Technique Energy Stimulating Shampoo, kr 169. 

Vichy har nylig lansert en ny serie med sjampo og balsam fra Dercos som skal stimulere til hårvekst. Sjampoen passer perfekt for deg med sensitiv hårbunn og slitte/skadete hårstrå, og inneholder blant annet aminexil og aktive ingredienser som styrker håret. I tillegg gir den volum til tynt og flatt hår. I tillegg til sjampo og balsam, er det lansert et serum i serum, men dette er enda ikke lansert i Norge – kjøp det eventuelt med deg på reise. 

Botanical Growth Anti Hair-Loss Ampoules fra Haar, kr 699 (annonse). 

Dette er en kur med 10 doser fra Haar, som skal forebygge hårtap og stimulere til vekst. Serien inneholder også sjampo og balsam, og er formulert med Capixyl™, Biotin og Horse Chestnut Extract som skal bidra til å stoppe hårtapsprosessen, stimulere hårvekst og redusere betennelse i hodebunnen. Produktene er fri for parabener, silikoner, sulfater og fargestoffer, og er 100 % vegansk.

Iles Formula Scalp + Hair Rejuvenating Booster, kr 1150. 

Scalp + Hair Rejuvenating Booster fra Iles Formula er en leave-in behandling som skal motvirke hårtap og fremme veksten av fyldigere og sterkere hår. Serumet, som har like god konsistens som resten av Iles Formula-produktene, bidrar blant annet til å styrke hårsekkene og øke blodsirkulasjonen i hodebunnen. Kan brukes i både tørt og vått hår. 

Augustinus Bader The Scalp Treatment, kr 850. 

Hodebunnsserumet fra Augustinus Bader inneholder det samme TFC8-komplekset som hudpleieproduktene fra merket. Produktet, som skal påføres i håndkletørt hår, bidrar til å redusere håravfall, stimulere hårvekst og forynge hodebunnen. Augustinus Bader er mest kjent for sine innovative hudpleieprodukter, men tilbyr også syv hårprodukter – fra sjampo og balsam til hårserum- og olje. 

Les også: Hvor ofte bør du egentlig vaske håret?  

Powered by Labrador CMS