Her får dere en oppskrift på en pastarett, som er ren supermat for både jorda og deg!
Den er full av norske grønn saker, og du kan lett bytte ut squashpasta med vanlig pasta.
Oppskrift på Blomkålbolognese
Til 2 personer
Du trenger:
1 blomkål
150 g sopp
1 gul løk
3 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
1 boks tomatpure
1 boks hakkede tomater
1/2 ts rosmarin
1 ss balsamicoeddik
Litt urtesalt Evt. en neve hakket frisk basilikum
Pasta: Lag enten spagetti av 1,5 squash eller kok fullkornsspagetti etter pakkens anvisning.
Topp med parmesan.
Slik gjør du det:
Ha blomkålbuketter i en food-processor og puls til den blir til «riskorn». Eventuelt kan du rive blomkål på rivjern.
Finhakk sopp, ha over i stekepanna med litt olje.
Finhakk løk og hvitløk, ha over i stekepanna.
Stek til soppen er blitt gyllen og brun, ca. 10 minutter.
Ha oppi en boks tomatpure. Fres i 2 minutter.
Ha oppi blomkålrisen, hakkede tomater, rosmarin, balsamicoeddik og basilikum.
Smak til med urtesalt.
La småkoke mens du lager squash-spagetti.
Squashspagetti
Bruk spiralizer eller spiralkutter til lage strimler av squash.
Man kan også bruke gulrotskreller og lage strimler med den, men det fungerer best med spiralizer.
Beregn ca. 2/3 hel squash per person.
Server squashspagettien rå , eller varm den 2 minutter i en stekepanne.
Server med blomkålbolognese og riv over masse deilig parmesan!