mote

Med fokus på kroppslig mangfold på catwalken

– Imponerte alle med sin runway-debut. 

Publisert Sist oppdatert

Den irske designeren Sinéad O´Dwyer vant årets Zalando Visionary Award under Copenhagen Fashion Week for blant annet sitt fokus på kroppslig mangfold på catwalken. 

ELLE var tilstede i vakre Operaparken i København da kolleksjonen "Everything opens to touch" ble vist frem for internasjonal presse– og moteelite. 

Les også: Se ELLEs bildedagbok fra Copenhagen Fashion Week 

Sinéad O´Dwyer vant Zalando Visionary Award 

Dette er andre gang Zalando deler ut sin Visionary Award under Copenhagen Fashion Week, der målet er å fremme designerspirer som irske Sinéad O´Dwyer. Hun vant årets pris for sitt fokus på å skape plagg som passer alle kroppsfasonger. – Når du prøver klær som ikke passer eller som du ikke føler deg komfortabel i, er det ikke deg det er noe feil med - det er klærne som ikke er laget for deg og som aldri ble laget for deg , sier Sinéad.

Viktigheten av å inkludere et større mangfold og en normalisering av mangfold i moteindustrien er noe den irske designeren er veldig opptatt av. 

Det London-baserte klesmerket Sinead O´Dwyer, etablert i 2018, ble hyllet av juryen for sitt innovative design og sitt fokus på kroppslig mangfold gjennom skulpturelle plagg som utfordrer konvensjonelle forestillinger om skjønnhet og form. 

Hennes lidenskap for å skape klær til ulike kroppsfasonger appellerte juryen.– Inkludering og mangfold starter egentlig med modellen, og hvis det ikke skjer på innsiden, er det umulig å få det til å skje på utsiden, sier Edward Buchanan, jurymedlem og creative director for det italienske klesmerket SANSOVINO6.  

 Zalando Visionary Award har som fokus å sette søkelyset på designere og klesmerker som skaper noe som kan ha positiv sosial påvirkning på moteindustrien. Blant jurymedlemmene finner du også CEO for Copenhagen Fashion Week, danske Cecilie Thorsmark og  General Manager of Designer i Zalando, tyske Lena-Sophie Röper. 

– Å vinne Zalando Visionary Award er en stor ære og ekstremt meningsfylt for mitt brand, spesielt i denne prekære tid for uavhengige merkevarer. Det gir oss støtte til å fortsette vårt oppdrag, og bygge videre på arbeidet vi har gjort for å bringe en mer ekspansiv og rettferdig visjon om skjønnhet til verden. Kroppslig mangfold er vår inspirasjon og drivkraft, og vi tror at inkluderende design er den eneste måten å skape etiske, bærekraftige, funksjonelle og moderne klær på, sier Sinéad. 

Powered by Labrador CMS