Vårlige og varmende kosemat
Rød thai-curry med gresskar, kokos, lime og villris – den perfekte hyggemiddagen spør du oss!
Rød curry: Trenger du inspirasjon til kjøttfrie alternativer til middagen? Dette er en av våre soleklare favoritter. Den er enkel å lage, og er faktisk både kjøttfri og vegansk.
En deilig rett som er den perfekte kombinasjonen mellom vårlig og varmende – proppet med smak og freshe grønnsaker.
Rød thai-curry med gresskar, kokos, lime og villris
Foto: Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley
For å lage curry til 4 personer trenger du
Ingredienser
1 flaskegresskar
2 ss rød currypaste
6 sjampinjonger, i tynne skiver
1 stilk sitrongress, finhakket
2 sjalottløk, finhakket
1 boks kokosmelk
saften fra 1 lime
1 potte frisk koriander, grovhakket
4 limeblader, tørket eller friske
200 gram villris
havsalt
rapsolje til steking
Slik gjør du
Skrell gresskaret (fjern kjernene) og del det i grove biter.
Stek currypaste og limeblader i litt rapsolje et par minutter i en kjele, tilsett grønnsakene og stek videre i ett minutt.
Tilsett kokosmelken og kok til gresskarbitene er møre. Smak til med salt, limesaft og koriander.
Server med ris i en ege skål ved siden av – bon appetit!