Vårlige og varmende kosemat

Foto: Nina Dreyer Hensley ogJim Hensley

Rød thai-curry med gresskar, kokos, lime og villris – den perfekte hyggemiddagen spør du oss!

Publisert Sist oppdatert

Rød curry: Trenger du inspirasjon til kjøttfrie alternativer til middagen? Dette er en av våre soleklare favoritter. Den er enkel å lage, og er faktisk både kjøttfri og vegansk.

En deilig rett som er den perfekte kombinasjonen mellom vårlig og varmende – proppet med smak og freshe grønnsaker.

Rød thai-curry med gresskar, kokos, lime og villris

Foto: Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley

For å lage curry til 4 personer trenger du

Ingredienser

1 flaskegresskar

2 ss rød currypaste

6 sjampinjonger, i tynne skiver

1 stilk sitrongress, finhakket

2 sjalottløk, finhakket

1 boks kokosmelk

saften fra 1 lime

1 potte frisk koriander, grovhakket

4 limeblader, tørket eller friske

200 gram villris

havsalt

rapsolje til steking

Slik gjør du

Skrell gresskaret (fjern kjernene) og del det i grove biter.

Stek currypaste og limeblader i litt rapsolje et par minutter i en kjele, tilsett grønnsakene og stek videre i ett minutt.

Tilsett kokosmelken og kok til gresskarbitene er møre. Smak til med salt, limesaft og koriander.

Server med ris i en ege skål ved siden av – bon appetit!

Ønsker du å prøve deg på flere kjøttfrie oppskrifter? Da kan vi friste med denne deilige Blomkålrisottoen med kapers og urteolje!

Powered by Labrador CMS