Vi blir fort litt matlei i sommerferien, og da er det digg med litt sunn og fresh matinspirasjon!
Gulrøtter brukes kanskje oftest som middagstilbehør, men kan med fordel spille hovedrollen i retten. Som i denne kremete sitrus-gulrotcurryen.
Prøv den til middag denne uka!
Kremet sitrus- og gulrotcurry
4–6 porsjoner
Du trenger:
600 g gulrøtter
1–2 ss sitronsaft
1 boks soyayoghurt
1 ts currykrydder
1 ts salt
5 ss olje (rapsolje, solsikkeolje)
Frisk koriander
Slik gjør du:
Skrell gulrøttene og kutt dem i små terninger. Kok terningene helt til de er myke.
Hell så av vannet og ha terningene i en bolle.
Finn fram en blender, gjerne håndholdt.
Tilsett 1 ss sitronsaft, yoghurt, currykrydder, salt og 2 ss olje.
Blend sammen til du får en myk, kremet konsistens.
Smak deretter til med salt og evt. mer sitronsaft.
Tilsett resten av oljen og bland godt.
Sett bollen i kjøleskapet i en til to timer.
Server med finhakket koriander.
TIPS:
Ved å bruke samme metode, kan du også lage puré av løk og squash eller søtpotet. Tenk på hvilke krydder du har på kjøkkenet for å sette smak på retten.