MAT
Rød thai-curry med gresskar, kokos, lime og villris

En smakfull rett som passer like godt på en mandag som når du skal hygge deg i helga!
Hva med å lage rød thai-curry til middag i dag? Denne retten er ikke bare enkel å lage, den smaker fantastsisk og er faktisk både kjøttfri og vegansk. En deilig rett proppet med smak og freshe grønnsaker.
Rød thai-curry med gresskar, kokos, lime og villris

Dette trenger du for å lage rød thai-curry til 4 personer
Ingredienser – rød curry-suppe
1 flaskegresskar
2 ss rød currypaste
6 sjampinjonger, i tynne skiver
1 stilk sitrongress, finhakket
2 sjalottløk, finhakket
1 boks kokosmelk
saften fra 1 lime
1 potte frisk koriander, grovhakket
4 limeblader, tørket eller friske
200 gram villris
havsalt
rapsolje til steking
Slik gjør du:
Skrell gresskaret (fjern kjernene) og del det i grove biter.
Stek currypaste og limeblader i litt rapsolje et par minutter i en kjele, tilsett grønnsakene og stek videre i ett minutt.
Tilsett kokosmelken og kok til gresskarbitene er møre. Smak til med salt, limesaft og koriander.
Server med ris – et bon appetit!
Les også: Har du prøvd blomkålrisotto med kapers og urteolje?