MAT

Rød thai-curry med gresskar, kokos, lime og villris

Foto: Nina Dreyer Hensley ogJim Hensley

En smakfull rett som passer like godt på en mandag som når du skal hygge deg i helga!

Publisert Sist oppdatert

Hva med å lage rød thai-curry til middag i dag? Denne retten er ikke bare enkel å lage, den smaker fantastsisk og er faktisk både kjøttfri og vegansk. En deilig rett proppet med smak og freshe grønnsaker.

Rød thai-curry med gresskar, kokos, lime og villris

Dette trenger du for å lage rød thai-curry til 4 personer 

Ingredienser – rød curry-suppe

1 flaskegresskar

2 ss rød currypaste

6 sjampinjonger, i tynne skiver

1 stilk sitrongress, finhakket

2 sjalottløk, finhakket

1 boks kokosmelk

saften fra 1 lime

1 potte frisk koriander, grovhakket

4 limeblader, tørket eller friske

200 gram villris

havsalt

rapsolje til steking

Slik gjør du:

Skrell gresskaret (fjern kjernene) og del det i grove biter.

Stek currypaste og limeblader i litt rapsolje et par minutter i en kjele, tilsett grønnsakene og stek videre i ett minutt.

Tilsett kokosmelken og kok til gresskarbitene er møre. Smak til med salt, limesaft og koriander.

Server med ris – et bon appetit!

Les også: Har du prøvd blomkålrisotto med kapers og urteolje?

Powered by Labrador CMS