skjønnhet

De beste roseduftene for enhver stemning

8 rosedufter til høsten.

Publisert

Hvis det er én ingrediens som er synonymt med parfymer, er det rosen. Mens tuberose og ylang-ylang kan være utfordrende å oppdrive, er roser ofte lett tilgjengelige i enhver blomsterbutikk.

Selv om vi har en oppfatning av hvordan rosen dufter og ser ut, er det slettes ikke slik at roseparfymer er like. Noen kan avgi en duft som minner om godteri, mens andre har en mildere «te»-aktig duft som føles luftig og myk. 

I parfymeverdenen er de mest brukte variantene Rosa Centifolia, som generelt er friskere med nyanser av sitrus, og Rosa Damascena, som har en mer overdådig og fløyelsaktig karakter.

Les også: Les Bains Guerbois er lansert i Norge – Duften av en natt i Paris. 

Rosens allsidighet gjør at den brukes på mange ulike måter i parfymer. En parfyme trenger ikke å være en åpenbar «roseduft» for å inneholde roser, da ingrediensen også kan brukes i mindre mengder for å balansere en duftsammensetning eller fremheve visse aspekter av andre noter.

David Seth Moltz, parfymør og den ene halvdelen av parfyme merket D.S. & Durga, er enig: 

– Destillert roseolje er en av få naturlige materialer som kan forbedre alle typer parfymer uten å eksplisitt markere seg selv. Selv små mengder roseolje skaper en myk kronblad-lignende friskhet – en rund varm hjertenote som kan styrke de fleste akkorder (en blanding av forskjellige noter).

Som parfymør er rosen hans «øde øy-blomst» – noe som alltid er i hans arsenal. 

– De varierer så mye – jeg lukter på hver eneste rose jeg går forbi. Avhengig av variant og tid på dagen kan de være sitrusaktige, krydrede, fruktige og mye mer, forteller Moltz.

Les også: Hermès sin nye duft tok 10 år å lage. 

Slik finner du den beste roseparfymen for deg:

Roseparfymer varierer fra søte, Marie Antoinette-lignende dufter som føles milde og luftige, til rikere, mørkere versjoner som kan dominere et rom. 

Den beste måten å prøve en duft på er å teste den, men med så mange alternativer kan det være lettere å snevre inn valget ved å stille deg selv noen enkle spørsmål: Foretrekker du en lett duft eller noe som entrer rommet før deg? 

Liker du noe søtt eller noe litt mer utendørsaktig og grønt? Vil du ha noe som varer lenge eller noe lettere? Dette er en nyttig måte å finne ut hvilken roseduft som passer best for deg.

De beste roseduftene

Red Roses Cologne fra Jo Malone London

Skjønnheten med Red Roses ligger i dens enkelhet. Det er en rett frem bukett av nyplukkede, lyse røde roser. En ren, gjennomsiktig tolkning som er lett å bruke og føles riktig for alle anledninger – en klassiker

Kjøp duften her. 

Absolue Rose On The Moon EDP fra Lancôme

Til tross for navnet føles denne roseduften veldig jordnær takket være dens sandeltrebase. Den er varm og elegant, med bare et hint av roser, den luksuriøse typen du finner hos en eksklusiv blomsterhandler.

Kjøp duften her (annonse).

Rosa Carnivora EDP fra Dries Van Noten

En sukkerfri, rock 'n' roll-tolkning av en roseparfyme. Den perfekt balanserte komposisjonen har mye jordaktighet for dybde, med et hint av grønt som holder den kjølig og moderne.

Kjøp duften her. 

Rose Of No Man's Land fra Byredo

En akvarellaktig rose med myke kanter og en drømmende, eterisk stemning. En så lett komposisjon kan lett forsvinne raskt, men det smarte tillegget av amberbasenoter gir en imponerende varighet til denne duften.

Kjøp duften her. 

Irresistible Rose Velvet Eau de Parfum fra Givenchy

Givenchys Irresistible-serie er kjent for sine glitrende, sukkerholdige komposisjoner, men her gir pudderaktig iris en kremet tone til denne roseduften. Denne parfymen er både søt og romantisk – akkurat slik vi elsker.

Kjøp duften her (annonse). 

Rosa Damascena Eau de Cologne fra Granado

Hvis rose er din favoritt, er det verdt å ha denne generøse flasken med cologne på badet. Den er luftig og frisk, som et høyt glass med iskaldt rosevann på en varm dag. Spray etter en dusj for et lett duftslør, eller legg lag på lag med en parfyme for ekstra varighet.

Rose Atlantic Eau de Parfum fra DS & Durga

Denne bekymringsløse rosen kastet seg ut i det blå havet og kom opp med salt, duggfrisk hud. En luftig spray, den er det motsatte av tung og flyter forsiktig rundt deg, med et løfte om å holde deg velduftende uten å forstyrre din personlige duft for mye.

Kjøp duften her. 

Radical Rose Eau de Parfum fra Matiere Premiere Matiere Premiere

Matiere Premiere, av parfymør Aurélien Guichard, dyrker sine egne roser på en økologisk gård i Grasse, noe som gir merket tilgang til noen av de beste råvarene der ute. Radical Rose er voksen og krydret, med rikelige mengder safran og patchouli. Denne mørkere tolkningen av rose føles spesielt glamorøs når vinteren kommer.

Kjøp duften her. 

Night Eau de Parfum fra Akro

Jeg vet ikke om det er fordi huden min ikke holder godt på dufter, eller om jeg ikke sprayer nok, men det er sjelden at jeg blir stoppet på gaten for min parfyme (til min store irritasjon). Men Akro Night var en forandring, og tiltrekker seg alltid komplimenter fra fremmede. Inspirert av alt det sensuelle som skjer etter solnedgang, er Night en sensuell og dekadent duft med en muskaktig karakter som henger igjen i timevis.

Kjøp duften her. 

Saken er hentet fra ELLE UK. 

Les mer skjønnhet. 

Powered by Labrador CMS