horoskop

Den perfekte parfymen for deg – basert på ditt stjernetegn

Hvilken duft passer deg aller best, basert på astrologien?

Publisert Sist oppdatert

Horoskop og stjernetegn har lenge blitt hyllet for sin evne til å forutsi, påvirke og tyde livene våre – fra relasjoner og vennskap til karrierer, reiser og følelsesmessig velvære. Vi har også sett moteverdenen vende seg til astrologi for inspirasjon og referanser, fra Elsa Schiaparelli til Alexander McQueen. Det hjelper oss å forstå kjendiser som Taylor Swift og store globale hendelser som kommende valg. 

Men – har du noen gang lurt på skjønnhetsrutinen din – eller mer spesifikt – om du kan matche parfymen din med stjernetegnet ditt? Når det gjelder kosmiske forbindelser, har duftindustrien allerede tatt notater.

Les også: De beste roseduftene for enhver stemning og personlighet. 

«Det er en forbindelse mellom hvert stjernetegn og duftnotene våre, basert på en grunnleggende følelsesmessig respons,» sier grunnleggeren av Horosoaps, Rebecca Matthews.

«Hvert stjernetegn har sin egen unike aura, energi og kvaliteter. Fiskene, som ofte er drømmende og lett overveldet, trenger forankring med grønn te, som gir stabilitet, mens sjasmin kan forsterke deres kreativitet og intuitive side, samtidig som den hjelper dem å slappe av i sin emosjonelle følsomhet.»

Her har vi kombinert alt vi vet om astrologi og horoskop med vår skjønnhetsekspertise for å finne den perfekte duften til hvert av stjernetegnene. 

Væren 

21. mars - 19. april

For den dristige, karismatiske og ustopplige Væren er en statement-duft et absolutt must. Denne selvtitulerte parfymen fra Juliette Has A Gun er designet for å fremkalle følelser av utemmet femininitet, makt og lidenskap. Duftnoter som mørke, saftige kirsebær og glitrende rosa pepper, kombinert med klassisk sjasmin og varm tonkabønne, gjør dette til en unik og kraftfull duft.

Juliette fra Juliette has a gun, kr 1399 (annonse). 

Tyren 

20. april - 20. mai

Denne jordnære duften gir påminnelser om naturen, fra urteaktige hjertenoter til aromaer av varme tresorter og fikentrær. Det er en jordnær, men luksuriøs duft som alle Tyrer vil elske. Noter av sitrus (bergamott og petitgrain) balanseres med rosa pepper, grønn te og sedertre, og det er en duft man aldri blir lei av.

Virēre fra Aēsop, kr 1500. 

Tvillingene 

21. mai - 21. juni

Denne uventede duftkombinasjonen er som skapt for Tvillingene – full av dualitet, dristig men sjarmerende, frisk men gjenkjennelig. Med toppnoter av aldehyder, bergamott og mandarin, et blomsterhjerte av fersken, appelsinblomst og fiol, og en base av sandeltre og musk, er denne duften full av vendinger, akkurat som Tvillingene selv.

Acne Studios for Frederic Malle, kr 2570. 

Krepsen 

22. juni - 22. juli

Denne myke, elegante blomsterduften er selve essensen av ro, perfekt for den komfortsøkende Krepsen. Duften med roser og musk, er som å gli inn i nyvasket sengetøy, en følelse som appellerer til den hjemmekjære Krepsen.

Blanche fra Byredo, kr 1700 (annonse). 

Løven 

23. juli - 22. august

For et tegn styrt av solen er det ingen duft som passer bedre enn Tom Ford’s Soleil De Feu. Den er lys, varm og stjeler oppmerksomheten i ethvert rom – akkurat som en Løve. Noter av sandeltre og varme rav gjør den til den perfekte festduften.

Soleil de Feu fra Tom Ford, kr 2850.  

Jomfruen 

23. august - 22. september

Denne raffinerte og feminine duften er som en Jomfru på flaske – sofistikert og moderne. Noter av mandarin, bergamott og pære kombinert med fiolettblader og fløyelsmyk musk, gjør dette til en fresh og pudderaktig parfyme.

Palatine fra Parfums de Marly, kr 2925 (annonse). 

Vekten 

23. september - 22. oktober

Som det mest sjarmerende og romantiske tegnet i astrologien, er denne moderne klassikeren skapt for Vekten. Styrt av Venus – kjærlighetens og skjønnhetens planet – er Vekten et tegn som elsker luksus. Love Don’t Be Shy er en søt gourmand-duft med noter av appelsinblomst, marshmallow og honning, som vil tilfredsstille enhver Vekt.

Don't Be Shy fra Kilian, kr 2800. 

Skorpionen 

23. oktober - 21. november

Skorpionens mystikk krever en duft som matcher, og Valentino’s Anatomy Of Dreams er perfekt. Med duftnoter som vetiver og hasselnøtt gir denne duften en mystisk og forførende aura, akkurat som Skorpionen selv.

Behind The Seen fra Valentino. 

Skytten 

22. november - 21. desember

For den eventyrlystne og frie Skytten er Chloé's Nomade den ideelle duften. Den er moderne og jordnær, med noter av freesia og eikemose som matcher Skyttens uavhengige ånd.

Nomade fra Chloé, kr 1640 (annonse). 

Steinbukken 

22. desember - 19. januar

Serge Lutens La Fille de Berlin er en kraftig parfyme inspirert av sterke kvinner, perfekt for den ambisiøse Steinbukken. Med dype noter av mørkerøde roseblader og krydret pepper gir denne parfymen både eleganse og styrke.

La Fille de Berlin fra Serge Lutens. 

Vannmannen 

20. januar - 18. februar

Denne unike duften med noter av cannabis og patchouli er skreddersydd for den kreative og nysgjerrige Vannmannen. Duftens friske, moderne karakter gjenspeiler Vannmannens kunstneriske og ukonvensjonelle natur.

Cannabis Patchouli fra Dries Van Noten. 

Fiskene 

19. februar - 20. mars

Phlur sin Not Your Baby er en myk, feminin duft som omslutter deg som et varmt rosa teppe. Med noter av vanilje, sandeltre og tonkabønner er denne parfymen perfekt for de romantiske og følsomme Fiskene.

Not Your Baby fra Phlur. 

Saken er fra ELLE UK. 

Powered by Labrador CMS