Denne sunnere sjokoladekaken vil vi lage i dag.
Bakende hekser vet at sjokolade har utallige gode egenskaper.
Kakaobønner er rike på antioksidanter som beskytter huden mot sol, forurensning og tidlig aldring.
De gir deg også vakrere hud; og her kan effekten optimeres ved å kombinere disse magiske bønnene med andre matvarer.
Søtpotet og mango er rike på betakaroten, A-vitamin, som bidrar til å opprettholde kollagenet i huden.
Du kan kombinere søtpoteter, som er naturlig søte, med kakao og lage en deilig sjokoladekake.
Litt sunnere sjokoladekake
INGREDIENSER
4–6 porsjoner. Tid: 20 min + 40 min
Til sjokoladebunn:
150 g søtpotet
400 g mørk sjokolade 200 g yoghurt
5 cl solsikkeolje
200 g agavesirup
100 g mel
50 g kakaopulver
1 klype salt
smør og mel til kakeformene
Til mangoglasuren:
200 g mascarpone 1 mango
150 g cashewnøtter 1 klype vaniljepulver physalis-bær til pynt
Slik lager du sunnere sjokoladekake
Sjokoladebunnene:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Kok søtpoteten til den er myk. Hell av vannet, og sett den tilbake på varmen i et par minutter for å dampe bort fukten.
Smelt sjokolade i vannbad og bland den med søtpoteten.
Tilsett yoghurt. Yoghurt har betennelsesdempende egenskaper som er bra mot akne, solsikkeolje, rik på E-vitamin og en essensiell antioksidant for huden din, og agavesirup. Bland godt.
Bland mel og kakaopulver i en liten bolle og tilsett salt.
Bland de tørre ingrediensene med de våte.
Del deigen i to, og bak hver kakebunn i 15 minutter. De skal være gylne på toppen og litt bløte inni.
Mangoglasuren:
Visp halvparten av mangoen og cashewnøttene sammen til en puré.
Tilsett mascarpone og vanilje og visp til alt er kremet.
Dekk kaken med mangoglasuren.
Pynt med physalisbær. Disse er rike på A- og C-vitamin, som får huden din til å gløde.
Flere digge oppskrifter:
Camilla Phils bananpannekaker
Verdens beste bananbrød
Ida Gran Jansens perfekte kanelboller