ELLE DECORATION

Dette er årets farger for hjemmet

Nyanser: Spring Breeze, Sunny Green og Secret Green er tre av fargene i Jotuns nye fargekart.

Jotun hyller nyansene med sitt nye fargekart.

Publisert

Denne uka lanserte Jotun sitt nye fargekart NUANCES, og denne gangen har de latt seg inspirere av de små tingene i livet. Et smil fra en fremmed på gata, solstråler gjennom et vindu og lyset det kaster, og teksturer i materialer vi kun kan føle, men ikke nødvendigvis se. Små ting som utgjør livets nyanser.

Dette er de nye fargene

Omgivelsene våre påvirker oss, både bevisst og ubevisst, og ofte kan det være de små tingene som utgjør den store forskjellen. Derfor er Jotuns fargekart for 2025 preget av et mangfold av nyanser i større grad enn et mangfold av farger. 

Svalt og lunt: Klassisk hvit og Darjeeling.

– De kraftige og mer kulørte fargene har en tydelig visuell effekt, men selv det mest subtile skift i nyanse kan påvirke hele atmosfæren. Bevisst og ubevisst berøres vi av fargene og nyansene rundt oss. I hjemmene våre, og på veggene, er det ofte de små nyansene som utgjør den store forskjellen, sier Lisbeth Larsen, Jotuns globale fargesjef om kolleksjonen. 

Det nye fargekartet består av 30 farger, fordelt på seks familier: Blått, grønt, grått, gult, fersken og beige. Hver «familie» består av fire nyanser av samme farge, samt en aksentfarge.

Varme ferskentoner: Peachy, Adventure og Shams.
Varme ferskentoner: Peachy, Adventure og Shams i perfekt balanse.

Slik kan du være mer kreativ med farger i hjemmet

Aksentfargene utfordrer oss til å leke oss med kontrastene, så vel som nyansene, slik naturen gjør. I naturen passer alle farger sammen, og naturen som inspirasjonskilde kommer tydelig fram i det nye fargekartet. 

Organisk: Illustratøren Agathe Berjaut inspirerer oss til å være mer kreative i hjemmet gjennom sin tolkning av Jotuns nye fargekart.

Og apropos lek! Som en del av det nye fargekartet finner du også et spesialbestilt kunstverk signert den fransk-fødte, nå Oslo-baserte, kunstneren Agathe Berjaut, malt med farger fra Jotuns nye fargekart. Med dette ønsker Jotun å inspirere oss til å utfordre hvordan vi bruker farger i hjemmet, og oppmuntre til lek og kreativitet.

NUANCES er nå tilgjengelig hos alle Jotuns forhandlere.

Powered by Labrador CMS