mote

Dette spår vi blir trendene for årets partysesong

Vi trekker frem flere nøkkelord for årets partysesong så du kan planlegge antrekkene dine allerede nå.

5 trender vi spår blir de aller største den kommende partysesongen.

Publisert

Partysesongen med alle sine julebord, festligheter og høytidsfeiringer er like rundt hjørnet. Vi gleder oss til noen måneder med litt ekstra glam – men det krever en god del antrekk. Sjelden er vel følelsen "jeg har ikke noe å ha på meg" så sterk som når du står i strømpebuksa foran klesskapet midt partysesongen mens du fortsatt har flere julebord igjen.

Vi gir deg gjerne en tjuvstart på antrekksplanleggingen. Disse 5 trendene spår vi at blir de største denne partysesongen.

Les også: Rotate x HM: Våre favoritter

Når de tross alt har begynt å selge juleskum i butikkene igjen, er det på tide å ta en titt på partysesongmoten. Som vanlig, holder ELLE-redaksjonen øye med trendene som kommer og går. Noen viktige stikkord for siste rest av 2024 blir trolig: transparent, chunky tilbehør - og både nedtonede og extra uttrykk.

La det synes

Moteverdenen har "vært på en transparent ting" en god stund nå. Denne estetikken ser ut til å være en slags ny standard - det er i alle fall sikkert og visst at den varer ut året. Til festlighetene som kommer kan du trygt leke deg med transparente stoffer som mesh, blonder og organza. Graden av hud og nakenhet er opp til deg - men har du lyst, har du lov.

Sorte blonder som vist under Chloé sin AW24-visning.
Hermès SS25-visningen bygger opp under troen på at den transparente estetikken er kommet for å bli.

Kjole med blondepartier fra RAVN RAVN, kr 2999 hos Villoid.

Blondebody fra H&M, kr 329 (annonselenke)

Blondebluse fra & Other Stories, kr 1690 (annonselenke)

Hvite blonder på norske Paolla da Silva under moteuken i København.

Ekstravagante jakker

Partysesongen er tross alt den kaldeste tiden på året i denne delen av verden. Voluminøse, usjenerte jakker har trendet en stund -i alt fra faux fur til fjær - og vi er langt fra ferdige. Holder du varmen med en stor pelsjakke over julebordskjolen i år, har du valgt helt riktig.

Norske Envelope1976 har vist digre pelsjakker på runwayen to år på rad nå.
En pels- og/eller fjærkåpe gir mye til antrekket. Her fra gatemoten under CPHFW.

Kåpe fra Arket, kr 2800 (annonselenke)

Faux fur-kåpe fra Arket, kr 3800 (annonselenke)

Det chunky tilbehøret

Og dét nesten så chunky at det blir dukketilbehør-aktig. Sesongens trender viser til brede, klumpete armbånd i gull eller sølv. 

Armbånd fra H&M, kr 199 (annonselenke)

Sammenflettet armbånd fra H&M, kr 499 (annonselenke)

Nylonstrømpene er tilbake

Vi er litt usikre på akkurat når og hvordan nylonstrømper ble kule igjen - kanskje var det sånn cirka rundt da Kendall Jenner delte et behind the scenes-bilde av seg selv halv-påkledd iført sorte nylonstrømpebukser i fjor? - men faktum er at de har gjort skikkelig  comeback. 

Den sorte nylonsstrømpebuksen er ikke bare praktisk, den er trendy i seg selv. Gå for den halvtransparente, 20 denier, som gir deg en skikkelig old school strømpebukse-look.

Strømpebukser fra Swedish Stockings i 20 denier med medium hold, 28 euro.

Julekjolen med en vri

Er du smålei av den røde julekjolen? I så fall er i år virkelig året for å velge en burgunderrød eller lilla-vinrød variant istedenfor. Fargenyansene preger allerede høstmoten så det holder - og passer perfekt til partysesongen med glitrende tilbehør, blonder og alt som er.

Burgunderrød kjole i imitert skinn fra H&M, kr 599 (annonselenke)

Burgunderrød, satengaktig kjole fra H&M, kr 349 (annonselenke)

Les også: Årets beste julekalendere

Powered by Labrador CMS