mat

Digg og lun sommersalat

Lun sommersalat med søtpotet, pekannøtter, chèvre og quinoa. Oppskrift: Tiril Refsum/Oslo Raw

Denne skal vi lage til middag i dag!

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke alltid man har verken tid eller lyst til å bruke så mye tid på matlaging når solen skinner og stranden kaller. Da er det flaks at flinke Tiril Refsum, som står bak raw food-konseptet Oslo Raw, kan diske opp med en enkel, men supergod og mettende sommersalat. Perfekt å pakke med seg enten man skal på stranda, i parken – eller på jobb.

Lun sommersalat 

En lun og lekker salat som nærer ekstra godt. Vi liker å spise salater med varmende ingredienser som bakte rotgrønnsaker, lun quinoa eller ris.

Dette trenger du til salaten:

1 medium søtpotet

1–2 ss smør, ghee, olivenolje eller annet til baking

2 dl quinoa eller ris

En klype urtesalt

1/2 hode brokkoli

1 pk ruccola

1 pk spinat

100 g chèvre

En liten bunt persille, grovhakket

60 g pekannøtter

2–3 ss lønnesirup eller honning

Evt en avokado

Dette trenger du til dressingen:

1 ts dijonsennep

1–2 ss flytende honning

1 ts sitronsaft

2 ss balsamicoeddik

1 dl olivenolje

En klype salt og pepper

Oppskrift: Tiril Refsum/Oslo Raw

Slik lager lager du salaten: Forvarm ovnen til 200 grader. Skrell og kutt søtpotet i terninger. Bak i ca. 30 min i smør til de er gylne og møre, vend på dem underveis. Sett til side. Skyll quinoa under rennende vann. Kok opp 4 dl vann og la quinoaen og salt småkoke under lokk i ca. 15 minutter. Sett til side. Rist pekannøttene i lønnesirup på medium varme i stekepannen eller i ovnen i ca. 10 minutter. Skyll brokkoli og kok i litt saltet vann i omkring 3 minutter, eller bak i ovnen i ca. 10–15 minutter. Skyll salaten og fordel over i en salatbolle sammen med resten av ingrediensene. Rør sammen alt til dressingen og fordel over salaten. Legg gjerne til noen skiver avokado om du ønsker det. 

Tips! Gjør quinoa og ris lettere å fordøye, samt øk næringsopptaket, ved å bløtlegge grynene i vann, salt og en dæsj eplesidereddik over natten i romtemperatur. Kok dem gjerne også i fett og kraft for en enda mer næringsrik rett, for eksempel med smør, ghee, kokosolje eller annet fett. Kraft kan du finne i en matbutikk eller en helsekostforretning.

Kos deg!

Sjekk denne grøten som smaker som gulrotkake!

Powered by Labrador CMS