mote

Dior SS25: Det er fortsatt sportsfeber i Paris

Maria Grazia Chuiris sommerkolleksjon var en oppvisning i sporty skreddersøm.

Publisert

Sportsfeberen som herjet Paris under de olympiske leker i sommer er definitivt ikke over for Diors sjefdesigner Maria Grazia Chiuri. Hennes kolleksjon for våren og sommeren 2025 bar preg av sporty silhuetter, med stropper og bånd, med referanser til både motorsport (DEN skinnjakken) og olympiaden samtidig som hun videreførte husets tidløse, feminine design i skreddersydde hvite skjorter, kjoler og drakter. 

Kolleksjonen føltes som en naturlig forlengelse av Dior's arv, samtidig som den var svært moderne og innovativ. Hennes inspirasjon for kolleksjonen var sterke kvinner som utfordrer regler og forventninger – fra både mytologi og popkultur; jegeren Diana såvel som Wonder Woman og så klart, selve stjerna i showet, bueskytteren og kunsteren SAGG Napoli.

dior ss25
Norske Tora gikk på catwalken for Dior.

Den moderne amasonen

SAGG Napoli, hvis egentlige navn er Sofia Ginevre Gianni, er en italiensk artist, kunstner og bueskytter. Hun bruker pil og bue i sitt visuelle arbeid, og hun var første kvinne på catwalken for Dior, med pil og bue og kledd i et kort skjørt og asymmetrisk body. En moderne versjon av mytologiens amasoner. En lang, smal glass-gang med blink i enden var satt opp i midten av catwalken, og Napoli viste sine bueskytteregenskaper i denne gjennom hele presentasjonen. Hun var også med Chiuri ut på catwalken på slutten av showet.

SAGG Napoli, bueskytter og kunster, åpnet Diors vår- og sommervisning for 2025.

Det gamle Hellas møter skreddersøm møter sport

I denne kolleksjonen fortsatte Chiuri sitt fasinasjon for det gamle Hellas, og viderefører sin signatur: eteriske kjoler med draperinger, frynser og gladiatorsandaler, men med en sporty vri. Mange av bodyene hadde et lag med lange, dansende frynser. Det doble, tynne båndet i håret som lignet både et pannebånd og noe fra antikken. Flere av modellen på catwalken gikk i knehøye gladiatorboots og joggesko-gladiatorboots-hybrider. 

dior ss25

Den moderne amasonen trenger å bevege seg og være komfortabel, og Chiuri har svaret: Løse drakter i sportstøyaktige stoffer med stropper og spenner, skreddersydde blazere paret med tracksuit-bukser, asmmetriske bodyer og drakter med en arm helt fri for klær, skreddersydde, men avslappede hvite skjorter og jakker som viser en skulder, og ikke minst oversizede vesker stylet crossbody.

En front row fylt med stjerner

Showet tiltrakk seg så klart kjente ansikter fra hele verden. Blant dem var Anya Taylor-Joy, Jennifer Garner, Rosalia og Jisoo fra BLACKPINK, alle kledd sofistikerte Dior-antrekk. Også vår egen dronning Sonja var til stede, og ble geleidet av presidentfruen Brigitte Macron og LVMHs mektige toppsjef Bernard Arnault.

Alt i alt var Dior’s vår/sommer 2025-kolleksjon en hyllest til kvinner, deres styrke og mangfold, presentert med en dyp forståelse for både mote og kunst. Chiuri fortsetter å forme fremtiden for Dior, og denne kolleksjonen var intet unntak.

Har du fått med deg denne høsttrenden?

dior ss25
Rosamund Pike og Jennifer Garner koste seg på første rad hos Dior.
dior ss25
Laetitia Casta og Ysault.
Powered by Labrador CMS