mote

Disse plaggene er et must i en minimalistisk garderobe

Moteprofil og stylist Alice Wang viser stadig hvordan minimalisme gjøres.

11 enkle grep for en mer minimalistisk estetikk - fordi less is more.

Publisert

Less is more er en form for gyllen regel. Sånn er det bare. Den minimalistiske looken er stadig attraktiv. Du trenger imidlertid ikke gå all in med bare baseplagg, duse paletter og sort og hvitt for å bli mer minimalistisk. I tillegg til de typiske baseplaggene som den klassiske skjorten, jeansen og t-skjorten,  er det et par tips til som gjelder.

11 enkle grep som kan gjøre både looken din og garderoben din mer minimalistisk denne høsten. 

Les også: Janka Polliani x Pierre Robert: Se kolleksjonen her.

Den langermede genseren - i god kvalitet

Første bud i en minimalistisk garderobe må nesten være et par enkle, langermede gensere i god kvalitet. Du kommer langt med én crewneck og én turtleneck, for eksempel. Har du klassikere som disse i for eksempel sort, hvit og grå - pluss kanskje en som er knallfarget, eller en i en av sesongens trendfarger - kan du nærmest style alt annet du har hengende i klesskapet.

Crewneck i merinoull med hull til tomlene fra COS, kr 700 (annonselenke)

Rollneck med sømdetalj i kasjmir fra COS, kr 2250 (annonsleneke)

Ribbestrikket crewneck fra Pierre Robert, kr 699 (annonselenke)

Midi- og maxiskjørtet som går til alt

Typisk for en elegant, minimalistisk look er de lange skjørtene. De nærmest skriker less is more - og quiet luxury. I tillegg er de svært stylingvennlige, tross alt: lange skjørt funker til det meste av både småsko, boots og hæler. Og sannsynligvis til de fleste overdelene du har i garderoben!

Moteprofil Sophie Sunde Sylte inspirerer ofte med minimalistiske looks.

Langt skinnskjørt fra Envelope1976, kr 5999

Bordeaux-farget skinnskjørt fra COS, kr 5250 (annonselenke)

Buksen i sateng eller silke

Bukser i sateng eller silke er både komfortable og elegante - og en lettvint måte å få inn noe materialmiksing i antrekket på. De er i tillegg virkelig sesongløse: looken fungerer like bra om sommeren sammen med croptops eller løse linskjorter, som om høsten eller vinteren i kombinasjon med strikk og skinn.

Den mørke kåpen er sentral

Du kan i alle fall starte med en mørk, minimalistisk kåpe av god kvalitet. I vår del av verden, skal vi tross alt tilbringe mange hverdager iført en varm-ish kåpe - den er derfor en viktig del av både looken og garderoben. Har du en mørk kåpe, har du en kåpe til alle anledninger, og så kan du dra på leiting etter varianter i andre farger og lengder.

Grå kåpe fra &Other Stories, kr 1390 (annonselenke)

Shearling-kåpe fra Arket, kr 9900 (annonselenke)

De unike småskoene

Det er en misforståelse at alle pieces i en minimalistisk garderobe er nødt til å være helt enkle. Den minimalistiske estetikken er langt fra kjedelig. Faktisk, kommer det godt med å ha et utvalg plagg og tilbehør som har mer særpreg, og som derfor kan løfte looken din. Beina er et godt sted å starte! En minimalistisk garderobe har gjerne noen par unike flats: spisse tupper, små eller store spenner, glitter, sterke farger. Kanskje noe kuprint?

Sølvfargede ballerinasko fra H&M, kr 199 (annonselenke)

Spisse sko med skulpturell hæl, kr 2890 fra &Other Stories (annonselenke)

Totevesken som er både praktisk og chic

"Minimalistisk" kan godt bety no clutter, no fuss. Derfor er en romslig toteveske til hverdagsbruk et ekte must. Velg kvaliteter som tåler bruk - som skinn eller canvas. Har du plass til alle sakene dine når du farter rundt, slipper du også følelsen av å drasse. Hverdagsvesken muliggjør minimalistic living.

Toteveske fra COS, kr 1150 (annonselenke)

Envelope1976-grunnlegger og tidligere moteredaktør Celine Aagaard er god på å leke seg i krysningspunktet mellom minimalisme og maksimalisme.

Toteveske fra H&M, kr 299 (annonselenke)

"Going out"-veska med det lille ekstra

En mindre veske, kanskje gjerne med litt mer karakter eller noen fine detaljer detaljer, må kunne avløse toteveska når du skal ut på middag - eller bare vandre gjennom parken med søndagskaffen i hånden. Kunsten er kanskje å finne en veske som er stor nok til at den har plass til det aller viktigste, men samtidig er elegant og nett.

Les også: Sesongens it-vesker som står på ønskelista. 

Liten skinnveske fra COS, kr 1350 (annonselenke)

Moteprofil Nnenna Echem har flere fine småvesker.

Burgunderrød veske fra H&M, kr 149 (annonselenke)

Strikkeplagget med det lille ekstra

Ull og strikk er både funksjonelt og elegant, men du kan gjerne tenke litt mindre tradisjonelt på strikkeplaggene. I tillegg til den typiske strikkegenseren og cardiganen, finn deg et par lange, elegante, ribbestrikkede bukser, et langt eller kort ullskjørt, og en pusete t-skjorte i mohair, for eksempel. Gode strikkeplagg bruker du året rundt.

Les også: 8 fine strikkegensere

Den klassiske  ørepynten

Er du team studs eller hoops? You do you. Begge deler glir rett inn i det minimalistiske universet. Et par hoops, kanskje både et lite par og et stort par, og kanskje et par tynne og et par som er mer chunky, vil kunne styles med hva som helst. Et par studs, enten klassiske, små eller et par overdimensjonerte studs vil kunne utgjøre prikken over i-en på clean, elegant look.

Klipsøredobber fra H&M, kr 429 (annonselenke)

Den klassiske loaferen - og sokker

Loaferen står støtt i trendbildet om dagen. Den evige klassikeren tillater også at du leker deg med sokker og sokkenes farger. Hvorfor ikke ta igjen fargen i en grå blazer, lue eller genser med et par grå sokker? 

Hårtilbehøret som prikken over i-en

Bokstavelig talt. Pannebånd, hårbøyler, spenner og claws er en enkel måte å løfte en minimalistisk look på. So chic.

Les også: It-veskene som står på ønskelista nå

Powered by Labrador CMS