skjønnhet

Ekspertenes 3 bud for sminke i sommervarmen

Makeupartister Gisella Francisca og Celin Aydin deler sine beste tips og produktfavoritter.

Om perfekt glød, og solkrem og sminke gjort enkelt.

Publisert

Makeup om sommeren er ikke bare-bare. Sola rett i fleisen på en eller annen uteservering, inn og ut av badevann, solkrempåføring og økt svette er ting som typisk kan ødelegge looken. 

Det siste vi vil mens den beste tiden på året pågår, er å stresse over sminken. Vi måtte spørre ekspertene om deres beste tips. 

Les også: Denne skånsomme sommerduften passer perfekt til layering

Makeupartister Gisella Francisca og Celin Aydin deler sine go-tos. Og faktisk, blir du kanskje overrasket over hva de begge trekker fram som det aller viktigste. 

Ifølge Francisca, er det særlig én type look som trender i sommer:

- Sommerhuden som trender nå har et perleaktig uttrykk. Litt som "glass skin", men litt mer dekk, som et slør hvor gløden fortsatt får skinne gjennom. Dette betyr: veldig glødende, hydrert, plumpet hud med mattgjørende primere og strategisk pudring, forteller hun.

For å oppnå dette, er det én ting som gjelder:

- Det er all about that skincare, slår Francisca fast.

- Jeg skjønner at mange ikke liker følelsen av produkter som ligger lag på lag på huden, og spesielt om sommeren. Men det er fullt mulig å bruke full makeup uten at det ser kakete eller overdrevet ut også om sommeren, hvis du er strategisk i påføringen, forklarer hun.

Også Aydin mener det viktigste arbeidet starter før sminken kommer på.

-  Mine beste tips dersom du skal kjøre full face i sommervær, er å preppe huden godt med fuktighetsgivende produkter før du appliserer makeup, understreker hun.

Denne sommeren handler om en gløøødende, godt hydrert, perleaktig-look.

Dette gjør du først

First things first: sørg for at du opprettholder gode renserutiner sommeren gjennom. Huden din takker deg.

- Bruk favorittrensen din, i tillegg til å eksfoliere eller bruke en toner for å få fjernet døde hudceller og rebalansere hudens pH-verdi, minner Francisca.

- Jeg bruker den gel-baserte Neostrata PHA Facial Cleanser og fortsetter med Neostrata PHA Renewal Pads - eller de herlige SkinRise Morning Glow Pads fra Exuviance. Disse er stappfulle av fuktighet, antioksidanter og anti-aging-tonic, tipser hun. 

Aydin minner om at du også bør velge sommerens produkter med den uunngåelige soleksponeringen i mente.

- Jeg ville unngått sterkt parfymerte produkter, for dette kan gjøre at huden din blir mer sensitiv enn nødvendig, forklarer hun.

Det å ikke forsømme gode hudpleierutiner uansett hva, er en viktig del av god sommersminke, understreker ekspertene.

Gisella Francisca elsker å både eksfoliere og hydrere huden med padsene SkinRise Morning Glow fra Exuviance. Kr 549 hos Lyko (annonselenke).

Slik får du gløden

Selv om vi kanskje frykter fet hud, er vi definitivt ute etter ekstra glød om sommeren. Gjerne masse glød. 

- Så lite produkt som mulig er nøkkelordet! understreker Francisca.

Men ønsker du noe eller mer dekk, har hun gode tips: 

- Velg produkter som ikke har olje i seg eller som virker mattende, som for eksempel en fuktighetskrem med tint.  Eller velg en veldig lett foundation, som du varmer opp i hendene dine før påføring, så den blir litt mer sticky - påfør så med fingrene. Dette trikset fjerner litt olje fra produktet først, og øker dekkevnen, deler hun. 

- Prep alltid huden godt med fuktighet før sminke, og gjerne med noe som inneholder hyaluronsyre! Da vil huden ser mye friskere og mer glødende ut, tipser Aydin.

I tillegg, anbefaler hun å bytte ut settingpudderet i sommer.

- Istedenfor å sette hele ansiktet med setting powder, prøv en setting spray med glød i. For eksempel All Nighter Hyaluronic Acid Dewy Setting Spray fra Urban Decay, trekker hun frem.

Den aller beste gløden kommer derimot, og naturlig nok, heller innenfra enn fra sprayene du bruker som finish. Hemmeligheten bak en glødenden hud, er at det også er en god hydrert hud.

- Velg en lettere fuktighetskrem, og bland gjerne inn noen dråper ansiktsolje for ultimat glød, tipser Francisca. 

Og husk å gi pleie til flere av kroppens områder i tillegg til ansiktet. Sommerværet tar på, både her og der.

- Jeg påfører produktene strategisk rundt både ansikt, hals og krageben - der jeg trenger hydrering. Og favorittkomboen min i sommer er Elizabeth Arden sin Eight Hour Hydraplay Skin Perfecting Daily Moisturizer sammen med Elizabeth Arden Eight Hour Miracle Hydrating Mist, tipser hun.

Sørg for å gi huden din massevis av fukt i sommer, tipser makeupartistene.

Gisella Francisca sverger til primeren Mattifine 12HR Shine-Control Primer fra MAC. - Den glatter ut porer, matter ned og gjør at sminken sitter lenger, tipser hun. Kr 339 hos NordicFeel (annonselenke).

Solkrem og sminke gjort enkelt

Solbeskyttelse er alfa og omega, likevel er det dessverre mange som er for dårlige på tilstrekkelig og riktig bruk av solkrem sommeren gjennom. For noen, er det ekstra lett å slurve med solkremen når man også har lagt sminken. Dette er imidlertid ikke noen unnskyldning. 

Og ifølge Francisca, trenger det heller ikke være noe stress.

- Start med å legge en god sminkebase hjemme. Bruk solkrem med solfaktor 50 før primer, og bygg så lett hudsminke derfra. Etter dette, fyll på solbeskyttelsen med et multiprodukt som eksempelvis Jane Iredale sitt Sunscreen Powder - eller solkrem-misten fra La Roche-Posay. På den måten får du både frisket opp looken og solbeskyttelsen gjennom dagen, forklarer hun.

-  Om sommeren, er kombinasjonen av solkrem med tint, pluss concealer og litt konturering, pluss foundationpudder min daglige, go-to base. Og så legger jeg til en lett foundation og serum om jeg ønsker mer dekk, deler Francisca.

Også Aydin benytter gjerne pudder med solfaktor, men har også en spray-favoritt:

-  Personlig er jeg veldig glad i Bondi Sands sin Fragrance Free Face Mist SPF50+. Du sprayer den bare over sminken, og kan reapplisere gjennom dagen, tipser Aydin.

Makeupartistene trekker frem Jane Iredales PowderMe - et transparent pudder med solfaktor. Kr 625 hos BliVakker (annonselenke). 

Les også: Slik blir du "tennis chic"

Powered by Labrador CMS