mote

Interiørinspirasjon: Skandinavisk minimalisme i "sommerstugan" til Elin Alemdar

Bli med hjem til Elin Alemdar sin "sommerstuga".

Publisert Sist oppdatert

Elin Alemdar er sjefdesigner i det svenske klesmerket Stylein. Hun har en minimalistisk og elegant stil, noe som også gjenspeiler hennes nye landsted i Stockholms skjærgård. – Et sted hvor familien liker å koble av og nyte de vakre omgivelsene og hverandres selskap. 

Les også: Nå er denne jakketrenden endelig tilbake! 

Bli med hjem til Elin Alemdars "sommerstuga" 

 Jeg og min mann har lenge drømt om å bygge et landsted ute i skjærgården hvor vi kan reise til i helger og ferier sammen med barna for å hente oss inn og koble helt av.  

Det tok to år før vi fant den perfekte tomta og når vi vel gjorde det, bestemte vi oss for å kjøpe et ferdig hus via Sommarnöje, en svensk husleverandør. Et år senere stod huset klart og det var kjærlighet ved første blikk. Endelig hadde vi et sted hvor vi kunne nyte naturen og slappe helt av. 

Med dette huset har jeg tillatt meg å bruke materialvalg, investere i møbler og velge estetiske elementer som jeg elsker – hvor minimalisme står sentralt, samtidig som det skal føles varmt og koselig. Siden store deler av husets vegger i sin helhet er laget av glass, blir naturens ulike årstider utenfor som enorme malerier og et sted å hvile øynene på.

Jeg lette lenge etter en stein å kle kjøkkenet i og fant til slutt «Coral Clay» fra Silestone, der jeg også fikk designe min egen pidestall sammen med Swedish Stone Group. Tonen til denne steinen kan spille en sentral rolle i fargepaletten og den symboliserer våt sand og bruntonen du ser på trestammer av bark.

Håndlaget vase av den svenske kunstneren Isabelle Gut på egendesignet pidestall laget av Coral Clay/Silestone.

Jeg tror det er som når jeg lager en kolleksjon, at jeg streber etter kontrastene og møtene som skjer med for eksempel steinen, de tynne lingardinene, favorittpleddene mine fra Shepard of Sweden og teppet vårt fra Cappelen Dimyr, som alle skaper en harmoni sammen.

Hvilke møbler eller innredninsdetaljer er du mest fornøyd med? 

Jeg elsker teppet under spisebordet fra svenske Swedish Rags, laget med den klassiske filleteppe-teknikken av stoff som er til overs fra sertifisert bomullsproduksjon.  

Det er så slitesterkt men allikevel mykt å sette føttene på. Det føles som landet på en måte!

En annen favoritt er den gigantiske vasen fra Orrefors i mørkegrønt glass. Den symboliserer skogen og er like vakker tom som når den bugner over av blomster. Jeg elsker å finne møbler som du kan flytte rundt på, lage stilleben med og holde i konstant forandring.

Vi er også nettopp ferdig med tilbygget vårt, som består av et gjestehus og en badstue. Vi trodde vi var ferdige med husbyggingen for et år siden da det første huset sto ferdig, men da vår gode venn i Chair 6, som har spesialisert seg på å bygge tilbygg, balkonger og gjestehus, presenterte oss en ny arkitekttegning, ble vi så inspirert at vi startet et nytt prosjekt med skrekkblandet glede. Nå er gjestehuset klart og vi kan endelig ønske venner velkommen som komfortabelt og privat kan sove over, og barna kan ta med seg masse venner til landet.

Sort gulvlampe fra Wästberg og linsengetøy fra Newport.

En del av lykken ved å være på landet handler om de små tingene i livet, som å kjøpe gode råvarer, lage mat og bare nyte det å være. Jeg elsker å kjøpe for eksempel min favorittolivenolje fra Gridelli og kan virkelig glede meg over å dekke bordet for en nydelig aperitivo fredag kveld.

Hvilken bok leser du nå?

Jeg er akkurat ferdig med Cassi, som jeg elsket! Den er skrevet av debutforfatteren Johanna Swanberg og kan varmt anbefales. 

Hvordan ser livet ut når du er på hytta med dine barn? 

Om sommeren liker barna å bade og vi tar båten ut til vårt favorttsted Fejan. Her spiser vi lunsj og noen ganger blir vi også over natten.

Akkurat nå er vi inne i en periode der vi spiller mye hele familien og favoritten er et backgammon-spill fra Printworks, som dessuten er veldig fint å ha liggende framme. En så smart forretningsidé!

Som med alle barn, må vi også overtale de til ikke sitte foran skjermen hele tiden og da finner vi på utflukter som en skogstur eller bake pai. 

Hva liker du å gjøre om høsten?

Høsten er en av de mest intensive periodene for meg som designer. Jeg reiser mye på jobb og representerer Stylein på ulike PR-event, er i Paris under Fashion Week og reiser mye rundt for å besøke kunder og inspirere våre selgere. Men jeg elsker virkelig denne tiden på året! Man føler seg fremdeles fresh og har solkysset hud og man kan gå med tynne kvalitetsplagg kombinert med strikk.  

Hva serverer du gjestene dine på hytta?

Mannen min er bedre enn meg på å lage mat og det er som oftest han som kokkelerer når vi har gjester. Jeg spiser ikke kjøtt, så vi lager mye mat fra havet og henter mye inspirasjon fra Puglia i Italia, hvor vi tilbringer mange av feriene våre. En favoritt akkurat nå er grillet tunfisk servert med en fransk potetsalat en favoritt hos oss. 

Hvilke tre beautyprodukter kan du ikke leve uten? 

Beste håndsåpe og håndkrem er fra Lernberger Stafsing, de står alltid fremme på badet og min absolutte favorittparfyme kommer fra Zarko Parfume.

Jag er en stor fan av Filorga og har vært det i mange år nå. Mitt favorittprodukt  er ”Sleep and Peel”. 

En annen favoritt er ”morning glow” fra Exuviance som gir ansiktet en så fin glød.  

Til slutt må jeg tipse om CAIA Dewy Drops som jeg nylig har oppdaget, så bra foundation!  

Sengetøy fra Mille Notti

Vi vet at trening er veldig viktig for deg. Men hvordan rekker du det i en hektisk hverdag? 

Jeg kan ikke leve uten rutinene mine og det er de som gjør at jeg holder ut, tåler alt stress og kan nyte livet mellom alt arbeid og ansvar. Mitt beste tips er å finne akkurat den rutinen som fungerer for deg og for meg er det å starte dagen med meditasjon og så kjøre en økt med yoga/pilates via min favoritt-app Melissa Wood Health, som jeg har trent med i snart 4 år nå. Hennes filosofi er at "konsistens er nøkkelen" og at hvert minutt teller, dvs. noen ganger trener jeg i 12 minutter og noen ganger 45 minutter, men jeg sørger alltid for å få det inn hver dag!

Hvilke trender har du tro på denne sesongen? 

Jeg prøver å ikke reflektere for mye over trender. I Stylein jobber vi mer rundt en visjon om å skape en moderne look som skal leve lenger enn bare én sesong. Men jeg har stor tro på brunt og gleder meg til å ikle meg denne fargen i høst. 

Strikket genser og matchende skjørt fra Stylein sin FW24-kolleksjon.

Hva bør man investere i denne høsten? 

Et strikket sett er en tidløs investering du kan ha lenge. Også er et par denimbukser et must  – jeg elsker modellen Kim, som har en løs passform og en vakker blåtone. 

Et favorittplagg fra din seneste kolleksjon?

Jag elsker vår nye rødrutete jakke i ull! 

Og vesken Yardly i brunt semsket skinn. 

Stylein åpner ny butik i Oslo denne høsten. Fortell om det:

Det blir så gøy! Endelig åpner vi butikk med Høyer Paleet og kan dermed vise en litt større helhet av Stylein som merkevare i Oslo. Norge er vårt nest største marked og jeg gleder meg så mye til å vokse enda mer, møte flere kunder og forhåpentligvis fortsette å inspirere den norske kvinnen til å investere i Stylein for en mer bærekraftig garderobe man kan bruke lenge. 

Powered by Labrador CMS