Signy Fardals siste leder i ELLE
Det har vært en fest fra første stund, og jeg skal ikke legge skjul på at det er med et visst vemod jeg skriver min aller siste leder.
Kjære leser
Jeg skrev min aller første leder som sjefredaktør i ELLE for ganske nøyaktig 20 år siden.
Lederen i utgave nr 1, 1999, handlet mye om nyttårsforsetter. Når jeg leser den nå, ser jeg at jeg ikke har forandret meg så fryktelig mye på alle disse årene. I alle fall ville lista ha vært omtrent den samme i dag som den var den gang; slutte å røyke, legge meg tidligere, trene mer, drikke mindre vin, lære meg å lage middager som krever bruk av mer enn en kjele, se mindre på TV ... Det eneste jeg kan stryke fra den 20 år gamle lista, er å snekre sammen med sønnen min.
Åpningsintervjuet i min første ELLE-utgave var med forretningsmannen, industrilederen og milliardæren Kjell Inge Røkke. Et noe utypisk ELLE-navn, vil nok mange tenke, men Kjell Inge var – og er helt sikkert fortsatt – en fascinerende mann som veldig mange unge mennesker beundret. Blant annet hadde Aftenposten gjennomført en undersøkelse om hvilke idoler norsk ungdom hadde, og Kjell Inge Røkke raget på toppen av lista sammen med Bruce Willis og Madonna.
Ellers, i den aller første utgaven jeg var sjefredaktør for, kåret vi årets kvinner, og på den lista var blant andre Lene Marlin – som den gang var 17 år gammel, Herborg Kråkevik og vår nåværende finansminister Siv Jensen. Bohemske vibber preget motebildet, og vi skrev om den amerikanske designeren Anna Sui, som var en av de fremste eksponentene for den folkloristiske stilen som preget trenden den vinteren.
I 1999 var det forsatt 10 år til Barack og Michelle Obama skulle flytte inn i Det hvite hus i Washington som amerikanernes presidentpar. Nå er det to år siden de flyttet ut, etter at Barack satt i to perioder som USAs president. I denne utgaven, som er min aller siste som sjefredaktør i ELLE, kan du lese det eksklusive intervjuet med USAs førstedame Michelle Obama. Til Oprah Winfrey forteller hun om livet i Det hvite hus, ekteskapet med Barack og om løftet hun har gitt om å alltid kjempe for det gode.
I januar 1999 var Sophie Elise, som pryder coveret av denne utgaven, bare fire år gammel. På den tiden var det ingen som snakket om bloggere og influensere – verken Instagram eller Facebook eksisterte, og begrepet sosiale medier var ganske så ukjent. I dag er det mange som bygger sin karriere på sosiale medier, og Sophie Elise er en av dem som har hatt størst suksess. Jeg var lenge skeptisk til fenomenet Sophie Elise, men etter å ha fulgt henne litt tettere de siste årene må jeg bøye meg i støvet. Sophie Elise er en høyst oppegående og reflektert jente med massevis av sjarm, og et godt eksempel på at man ikke skal skue hunden på hårene.
Siden jeg begynte som sjefredaktør i ELLE har jeg og et til alle tider supert team laget 241 utgaver av Norges beste motemagasin. Det har vært en fest fra første stund, og jeg skal ikke legge skjul på at det er med et visst vemod jeg skriver min aller siste leder. Men – for å sitere Nelly Furtado: All good things comes to an end.
Takk for følget!