livsstil

ELLE Guider: Gode adresser i Milano

Våre favoritter i den italienske designbyen.

Publisert Sist oppdatert

Jeg husker veldig godt den første gangen jeg fikk oppleve Milano. Jeg var 13 år, og besøket satte dype spor i form av et inderlig ønske om å eie både et par kilehæler av typen kork og en Fiat 500. Kombinasjonen av disse to var nemlig essensiell for kvinnen jeg skulle (les: kunne/burde) bli. En av to gikk i oppfyllelse. 

Nå, nesten 20 år senere, er kilehæler tilbake i motebildet, og fortsatt er Milano en by som setter i gang nye tanker og ideer hos meg, men nå i kontekst av Salone Internazionale del Mobile, også kjent som Milan Design Week, som fyller byen med innkjøpere, arkitekter, designere, stylister og journalister hver eneste vår, og har gjort det siden 1961.

I forkant av Salone del Mobile mottar jeg en rekke invitasjoner, som jeg legger i mapper, og deretter prøver å sortere for meg selv i et slags forsøk på å legge opp min egen plan for turen. Det blir utallige søk på Google Maps med adresser, og noen fatale feilstavelser underveis, men resultatet er alltid et fullspekket og noe ambisiøst program. For å male et slags bilde, så planlegger jeg dagene mine i Milano som om alle adresser ligger i en radius på 30 minutters gåavstand, og at jeg er like lommekjent i Milano som i mitt eget nabolag på Grünerløkka. 

Mer om hvilke trender og tendenser som gjorde inntrykk i Milano kan du lese mer om i vår septemberutgave, men her er noen av adressene Google Maps ledet meg til, og som jeg gjerne besøker igjen.

Gode adresser i Milano:

Paper Moon: En restaurant med en bakhage så vakker at du nesten føler at det var bortkastet at du ikke tok på deg brudekjolen for anledningen. Maten er minst like utsøkt. Via Bagutta, 12

Da Giacomo, Via Pasquale Sottocorno, 6.

Da Giacomo: Vakker restaurant med klassisk milanesisk mat. Via Pasquale Sottocorno, 6

Tombon de San Marc: Sjarmerende trattoria med historisk beliggenhet og nydelig mat. Via San Marco, 20

Tombon de San Marc, Via San Marco, 20.

Villa Borsani: Designet av Osvaldo Borsani, og sto ferdig i 1943. Ikke vanligvis åpen for publikum, men det arrangeres visninger som det er verdt å sjekke ut. Via Umberto I, 148

Villa Necchi Campiglio: Villa designet av Piero Portaluppi, og sto ferdig i 1935. Åpen for publikum. Via Mozart, 14

Powered by Labrador CMS