mote

En hyllest til Carolyn Bessette-Kennedys nittitallsstil

Hennes estetikk er fortsatt selve definisjonen på «minimalistisk kul» 25 år etter hennes tragiske død.

Publisert Sist oppdatert

Det virker som om mange føler seg ekstra nostalgiske når det gjelder John F. Kennedy Jr. og Carolyn Bessette-Kennedyom dagen, gitt at det i år er 25 år siden dems tragiske død. I tillegg er en ny TV-serie om paret, American Love Story, for tiden under produksjon.

Men for mange av oss i moteverdenen har Carolyn Bessette-Kennedy alltid vært «top of mind». 

Minimalistisk, uanstrengt, perfekt sammensatt, «fresh-faced» og ubeskrivelig vakker – Bessette-Kennedy ble en ufrivillig «It Girl» og moteikon i det øyeblikket hun satte foten på New York City-scenen for flere tiår siden. Først som Calvin Klein-ambassadør, deretter som partner og senere kone til JFK Jr., og har siden vært selve symbolet på nittitalls minimalistisk stil.

Les også: Gossip Girl-stjernen fronter norsk merke. 

Foto: Getty Images og produsentene

Til tross for hennes altfor tidlige død – det høyprofilerte paret døde tragisk i en privatflyulykke i 1999 – lever Bessette-Kennedys motearv ikke bare videre, men fortsetter å vokse seg sterkere. 

Hennes genuint tidløse eleganse og vår stadig økende nostalgi for «en enklere tid» er sterke bevis på akkurat dette. Her ser vi tilbake på noen av de mest ikoniske antrekkene som best eksemplifiserer Carolyn Bessette-Kennedys uforglemmelige stil – samt hvordan man kan gjenskape dem i dag.

Jeans og en hvit t-skjorte

En amerikansk klassiker som blå jeans og en hvit t-skjorte blir ekstra casual-chic takket være en lang jakke, skjerf, skinnstøvler og Bessette-Kennedys-favoritt; ovale solbriller og preppy hårbøyle.

Uanstrengt festantrekk

Få har evnen til å få garderobens «basisplagg» til å se like elegant ut som Bessette-Kennedy, som deltok på et black-tie-arrangement i New York iført en enkel hvit skjorte stukket ned i et svart maxiskjørt – og likevel overgå alle de andre oppmøte. Hun holdt tilbehøret typisk minimalistisk og la bare til et par svarte hæler og en gullperleveske.

Blyantskjørtet

Bessette-Kennedys tolkning av minimalistisk kontorantrekk: Et beige blyantskjørt med mørkebrune, firkantete støvler og en svart genser. Hennes lave hestehale og skulderveske fullførte den nedtonede looken, som føles veldig Prada-aktig og fortsatt trendy i dag.

«All black» og off-the-shoulder

Bessette-Kennedys favoritt for glitrende kveldsarrangementer var «all black» og off-the-shoulder. Sosietetskvinnen gikk for en klassisk stroppeløs tube-kjole med operahansker for en bar-skulder-look på Municipal Art Society-gallaen. Hennes signatur chignon-frisyre og røde lepper var bare den stilige «cherry on top»-detaljen.

Den kamelfargede kåpen

Carolyn Bessette-Kennedy gir oss all den bevis vi trenger på at en kamelfarget kåpe er en verdifull og helt nødvendig vintergarderobe-investering. Vi elsker hennes belte-stil kombinert enkelt med jeans, skinnstøvler og en stor svart veske for kjølige dager i byen.

Les også: En semsket skinnjakke er et must-have investeringsplagg denne høsten.

Helhvitt

Som Bessette-Kennedy beviste tidlig, passer en hvit kjole ikke bare til en tur ned kirkegulvet, men kan også være et iøynefallende kveldsmote-antrekk. For å delta på et arrangement i Los Angeles utstrålte sosietetskvinnen en ultra-elegant, førstedame-vibb i en hvit tweed-kjole med høy hals og glidelås foran, mens hennes løse frisyre og røde lepper ga et skikkelig «cool girl»-element.

Den svarte kåpen

Carolyn Bessette-Kennedy kjente altfor godt til kraften av en svart, skreddersydd kåpe. Den rette kan gjøre selv de mest avslappede antrekkene mer sofistikert, samtidig som den holder kulden unna. Hun styler basisytterplagget like enkelt med en kjole og knelange semskede støvler som til rette jeans, loafers og en høyhalset genser. Pluss, som alltid, hennes signaturhårbøyle.

Saken er hentet fra ELLE UK. 

Les flere motesaker. 

Powered by Labrador CMS