mote

En semsket skinnjakke er et must-have investeringsplagg denne høsten

De er også ganske perfekte for det nåværende vekslende været.

Publisert Sist oppdatert

Det er på tide å begynne å planlegge høstgarderoben. Sensommeren faktisk den beste tiden å begynne å organisere seg for den kommende sesongen. Ikke bare er det akkurat nå flere salg på gang, fylt med rimelige høst- og vinterklær, men etter noen uker (ok, dager) med florlette sommerplagg, føles det godt å skulle pakke seg litt godt inn igjen. 

I tillegg har været en tendens til å skifte dramatisk fra en dag til en annen, så hvem vet hvor lenge vi egentlig har igjen av varme dager ...

Les også: Vi har også dilla på semskede vesker. 

Sleng på deg en skinnjakke over en sommerkjole for en perfekt mellom-årstider-look.

En positiv ting som har kommet ut av en våt og kjølig sommer som i år, er at noen få viktige trender for den kommende sesongen allerede har begynt å vise seg i trendbildet.

Og den aller viktigste? Den semskede skinnjakken, et av må-ha-plaggene for høsten og vinteren 2024. For de som følger nøye med på catwalkene, bør dette ikke komme som noen overraskelse: Det luksuriøse lærstoffet har gjentatte ganger dukket opp i nylige designer-kolleksjoner.

Ralph Lauren viser her – som alltid – en superklassisk look med en helt rå skinnjakke.

Jakker ble sett i sin mest klassiske, sjokoladebrune form hos Ralph Lauren, og med en western-vri som en del av Pharrell Williams' AW24 herrekolleksjon for Louis Vuitton, mens Bottega Veneta og Jacquemus ga plagget en moderne oppdatering i lyse nyanser av gult og grønt. Det var også flere varianter på Guccis siste resort-visning – tenk lekne kortermede, cropped, med monogrammer og cape-stiler.

En drøm av en semsket skinnjakke hos Miu Miu.

Men som alltid var det Miu Miu som virkelig løftet den semskede skinnjakken til kultstatus med pregete logoer og luksuriøs broderi på deres AW24-visning – og til tross for den høye prislappen, er flere av merkets versjoner allerede utsolgt.

Naturligvis var street-style-miljøet raskt ute med trenden. og flere deltagere på Copenhagen Fashion Week ble sett med semskede ytterplagg kombinert med sommerkjoler, oversized skjorter og gjennomsiktige skjørt, eller over en hvit tank-top – stylet med jeans. Plaggets allsidighet er nøkkelen til dets appell, og gir litt ekstra varme på kjølige dager, men fungerer også til å gi en smart touch til avslappede antrekk – spesielt hvis du velger en mer strukturert blazer-lignende versjon.

En semsket skinnjakke under moteuken i København.

Den nylige gjenoppblomstringen av den bohemske estetikken har definitivt spilt en rolle i den semskede skinnjakkens comeback. For full Sienna Miller-vibber, style en lysebrun frynsete design med en flytende blondekjole og Chloé-wedges eller støvler. 

Denne looken, bare med en semsket skinnjakke i brunt ... Det er det vi går for den kommende sesongen!

Gitt materialet kan en semsket skinnjakke være et ganske betydelig investeringskjøp, men det finnes også mange rimeligere versjoner som ikke er mindre stilige. Se etter COS' sorte broderte design for elegante Miu Miu-vibber til en lavere pris, Massimo Dutti for Loewe-lignende bomberjakker, og vintage er også veien å gå for en jakke med en autentisk følelse. Ikke overse herreavdelingen hvis du er ute etter mer oversized, boxy varianter heller.

Kendall Jenner i en perfekt semsket skinnjakke.

Uansett hva du velger, er én ting sikkert: Dette er et garderobe-staple du vil gå for etter gang på gang, enten det er om sommer, høst, vinter, vår, eller i den vanskelige mellom-sesongperioden – så hvis vi snakker kostnad per bruk, kommer det ut til å være praktisk talt null ... Det er i hvert fall det vi forteller oss selv for å rettferdiggjøre prisen på den episke broderte Miu Miu semskede skinnjakken.

Les også: Statement-øredobber med perler er en stor trend denne sesongen. 

Denne saken er hentet fra ELLE UK. 

Powered by Labrador CMS