kultur

Er ‘Nobody Wants This’ basert på en sann historie?

Det blir raskt søt musikk mellom Joanne (Kristen Bell) og Noah (Adam Brody) i Nobody Wants This.

Vi er besatt av denne nydelige kjærlighetshistorien. Flere?

Publisert Sist oppdatert

Fans spør seg om rom-comen «alle» snakker om, Nobody Wants This, er basert på en sann historie. Spoiler alert: Det er den. 

Plottet og karakterene i serien er inspirert av skaperen og utøvende produsent Erin Fosters virkelige kjærlighetshistorie med ektemannen Simon Tikhman, som – beklager å måtte si det – ikke er en rabbiner, men er musikkprodusent i Los Angeles.

God stemning mellom Joanne (Kristen Bell) og Noah (Adam Brody).

Les også: Disse seriene strømmer vi i 2024.

Nobody Wants This har blitt en storsuksess for Netflix, og med god grunn. Å si at Adam Brodys myke og følsomme karakter, er sjelden vare, er en stor underdrivelse. Rabbiner Noahs (Brody) kjemi og kjærlighetshistorie med podkasteren Joanne (Kristen Bell) er et tilbakeblikk til rom-comene fra 2000-tallet med alle sine vil-de-eller-vil-de-ikke-øyeblikk!

I sin virkelige podcast The World's First Podcast with Erin and Sara Foster forklarte Erin at hun baserte Noah helt på mannen sin fordi hun ønsket å skape en karakter som var «emosjonelt tilgjengelig, ridderlig, gammeldags ... men også veldig morsom og selvsikker.»

Erin Foster på sette av Nobody Wants This.

Foster baserte også Noahs familiebakgrunn på Tikhmans egen oppvekst som sønn av jødiske russiske immigranter. 

– Vi kom ikke fra like bakgrunner, sa Foster om ektemannen sin. 

– Han kom fra et mye mer tradisjonelt hjem. Jeg kom fra et mer ukonvensjonelt hjem. Da vi ble sammen var vi litt sånn: ‘Hvordan skal dette fungere?’

Foster og Tikhman møtte imidlertid ikke motstand fra familiene sine slik Joanne og Noah gjør i serien.

Hva gjør man når svigers ikke er på din side?

Les også: One Tree Hill kommer tilbake!

Det er også en scene i den sjette episoden av showet, med tittelen The Ick, som er inspirert av en sann historie mellom Foster og Tikhman. Når Noah skal møte Joannes foreldre for første gang, ankommer han i treningsklær og med en altfor stor bukett med solsikker. Akkurat det øyeblikket ble lånt fra Tikhmans første møte med Fosters foreldre. 

– Blomstene var så lange, og de falt hele tiden overende. Da tenkte jeg: ‘Vel, hvis noen bryr seg så mye, føles det som en svakhet,’ sa Foster til New York Magazine. 

Tikhman derimot hadde en annen oppfatning og sa: "Jeg husker ikke at solsikkene var så store."

I likhet med søstrene i serien, har Sara og Erin Foster (døtre av musikkprodusent David Foster) en egen podkast.

Det er ikke bare Fosters forhold til Tikhman som inspirerte serien, men også andre elementer fra livet hennes. I serien deler Joanne alt om kjærlighetslivet sitt på podcasten sin med søsteren Morgan (Justine Lupe), der hun snakker om mislykkede dater og største "icks"; Foster har også en podcast med søsteren sin, skuespiller Sara.

Det er flere hint til Fosters originale podcast som ble vevd inn i Nobody Wants This, som når Joanne og Morgan lister opp ting som gir dem en umiddelbar "ick", som «å løpe med en ryggsekk». De kommentarene ble hentet fra en ekte episode av Foster-søstrenes podkast.

Adam Brody, Kristen Bell og Erin Foster på fettet av Nobody Wants This.

Saken er hentet fra ELLE UK.

Les mer Kultur her. 

Powered by Labrador CMS