mat
Fiken og chévre på flatbrød
Nydelig snacks, forrett, lunsj eller middagsmåltid.
Aner vi en ny renessanse for flatbrød? Flatbrød er å se overalt på menyen hos hippe restauranter om dagen, og nå kan du prøve å lage dette hjemme, med en liten tvist av Middelhavet!
Du kan bruke ferdige libabrød til denne
oppskriften. Det gir et særegent resultat og
er mer lettvint enn å lage brød fra bunnen
av. Libabrødene ligner litt på pitabrød, de er
bare tynnere og større. Du kan også bruke
nanbrød eller tortillalefser om du ikke finner
libabrød, men da får du ikke den samme
tynne, sprø bunnen.
Du trenger:
Til fire porsjoner
- 4 libabrød
-2 løk, i tynne skiver
- litt olje til steking
- 4 ss crème fraîche
- 10–12 fikener, i skiver
- 1 1⁄2 rull chèvre, i skiver
- 1–2 ts flytende honning (kan sløyfes)
- litt frisk timian
- salt og pepper
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 200 °C. Varm olje i en
stekepanne, og fres løken til den er myk og
har fått fin farge. Smak til med salt og pep-
per. Smør crème fraîche over libabrødene.
Fordel løk, fiken og chèvre over brødene.
Drypp litt honning over hvis du liker det.
Stek libabrødene midt i ovnen i 8 minutter
til de er gylne og sprø og osten har smeltet
litt. Dryss over litt frisk timian og server.
Bon appétit!