Laks- og squashburger med grønn hummus
Vi kan ha fisk hver dag om det smaker så digg som dette!
En fiskeburger er et deilig alternativ til en hamburger, og noe selv folk som ikke er så glad i fisk vil like. Du kan også bruke hvit fisk, eller til og med reker, istedenfor laks.
Laks- og squashburger med grønn hummus
(Til 4 porsjoner)
Dette trenger du:
1 middels stor squash (120 g), grovt revet
½ ts salt
500 g laksefilet uten skinn og bein, hakket i biter
6 vårløk, i små biter
2 hvitløksfedd, knust
1 egg fra en frittgående høne
1 ts malt spisskummen
1/3 kopp flatbladet persille, finhakket
1/3 kopp frisk mynte, finhakket
1/3 kopp frisk dill, finhakket
2/3 kopp (50 g) smuler av ferskt grovt brød
1/2 kopp (135 g) hummus
2 ss gresk yoghurt
2 ss olivenolje
½ romanosalat
2 middels store tomater, i tynne skiver
4 grove rundstykker, ristet
Slik gjør du:
Ha revet squash i en skål og dryss over salt. La det stå i 5 minutter. Press væsken fra squashen. Ha laksebitene i en kjøkkenmaskin og tilsett squash, vårløk, hvitløk, egg, spisskummen og halvparten av urtene og kjør til en grov deig. Bland inn brødsmulene og evt mer krydder. Deigen skal være fuktig, men blir fastere etter kjøling. Fukt hendene og form fire 10 cm store burgere. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og sett kaldt i 30 minutter. I mellomtiden kjører du hummus og resten av urtene i kjøkkenmaskinen til en myk blanding. Bland inn yoghurt og kjør til alt er godt blandet. Varm olje i en stor stekepanne, og stek burgerne på middels varme i 3 minutter på hver side til de er akkurat gjennomstekte. Legg salat, burgere, hummus og tomatskiver mellom to halve ristede rundstykker.