Har du testet denne grønnsaken før?
Stekt gresskar med quinoa, grønnkål og sprø gresskarkjerner – den perfekte hverdagsretten!
Flaskegresskar: Denne deilige grønnsaken, også kjent som butternut squash, er supergod i alt fra curry til gryter og supper. Her er den ovnsbakt, og får spille selve hovedrollen i en lekker salat.
Det finnes uendelig mye smakfull og godt du kan lage både uten kjøtt, og helt vegansk.
Stekt gresskar med quinoa, grønnkål og sprø gresskarkjerne
Foto: Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley
For å lage salat til 4 personer trenger du
Ingredienser
1 flaskegresskar
2 hvitløksfedd, grovhakket
100 gram gresskarkjerner
1 pakke grønnkål, renset for stengelen
saften fra 1 sitron
1 liten pose rød quinoa, bruk 2 dl for 4 personer
gresskarkjerneolje eller olivenolje
havsalt
Slik gjør du
Skrell gresskaret (fjern kornene) og del det i passende biter.
vend gresskarbitene i litt olivenolje, salt og hvitløk, og stek i ovnen på 180 grader til de er møre.
Stek gresskarkjernene i litt olje til de er gyllende og sprø, og vend inn grovhakket grønnkål. Smak til med salt og sitron.
Kok quinoae etter anvisning på pakken.
Anrett gresskar, grønnkål, og gresskarkjerner oppå quionoaen, og drypp over gresskarkjerneolje eller olivenolje.
Server gjerne med majones eller aioli i en skål ved siden av.