Annonse
Linsesuppe
Hva med en god og varmende suppe til middag i dag?
Annonse
Linsesuppe: Gitte og Filip bak matbloggen med samme navn, er faste bidragsytere her på ELLE.no.
Deres lekre og visuelle matverden gir oss alltid vann i munn. Du finner flere av deres matoppskrifter her.
Dette trenger du til linsesuppe
1 boks kokosmelk
1/2 boks hermetiske tomater
2 dl røde linser
Annonse
2 ts ingefær (tørket i krydderform)
2 ts spisskummen
1 ts cayennepepper
2 klyper salt
3 fedd hvitløk
Annonse
1 middels stor søtpotet
Olje til steking
8–10 bondebønner
Focaccia eller annet lyst brød
Noen skiver god chèvre
Annonse
100 gram chorizo
Frisk koriander og extra virgin olivenolje til topping.
Slik lager du linsesuppe
- Kutt hvitløk i skiver og stek på lav varme med litt olje i en jerngryte.
- Skrell og kutt søtpotet i små terninger og ha oppi gryta. La det surre sammen i cirka fem minutter.
- Ha deretter kokosmelk, hermetiske tomater, linser, bønner og krydder oppi gryta og la alt putre på svak varme i cirka 15 minutter; til linser og bønner er kokt.
- Smak til suppa med salt, og eventuelt mer pepper.
- Kutt chorizo i små biter og stek i en liten stekepanne til pølsebitene er sprø.
- Varm skiver av focaccia i ovnen, med skiver av chèvre på.
- Server suppa med chorizo, frisk koriander og noen dryss olivenolje over, sammen med brød og ost.
Les også:
Annonse