Pasta Arrabiata
Oppskriften på god, billig og enkel pasta Arrabiata.
Kjappe, enkle og gode middager i hverdagen er et must. Pasta Arrabiata er så enkelt som pasta med sterk tomatsaus, men så godt.
Mange bruker penne til denne retten, men Gitte & Filip liker å veksle mellom spaghetti og penne, så det er bare å bruke det du har i skapet.
Det fine med tomatsaus er at du kan sette den på, og så koke den så lenge du ønsker; den blir bare bedre og bedre og du trenger ikke være redd for at den blir overkokt. Minimum bør den koke i 30 minutter, helst i en time. Men altså, du kan bare sette den på- og så gjøre andre ting mens den putrer på komfyren. Så enkelt!
Oppskrift Pasta Arrabiata
Ingredienser, 2 pers:
Ca 300 gram pasta. Vi hadde spaghetti.
2 bokser hermetiske tomater. (Har du ferske tomater du ønsker å bruke kan du slenge oppi disse også)
1 kopp vann
4 fedd hvitløk
1 hel rød chili
Olivenolje
Parmesanost
Basilikum
Salt
Sort pepper
Fermentert hvitløk, brød og olivenolje på siden om du ønsker. Les mer om fermentert hvitløk på bloggen til Gitte & Filip.
Prøv også: Gitte & Filips gratinerte pasta!
Tilbereding:
Kutt hvitløk og chili i tynne skiver. Stek i et en dyp panne i en klunk olivenolje til de såvidt blir brunet. Ha oppi boksene med tomat, vann, en klype salt og en klype pepper. La det putre på svak varme i 30 minutter – en time. Når sausen har ca 10 minutter igjen koker du pastaen i lettsaltet vann. Ta pastaen av platen og hell av vannet litt før den er helt ferdigkokt. Dette er superviktig fordi den skal kokes ferdig i sausen! Ha pastaen så oppi sausen, hell over litt olivenolje og la den koke inn i sausen, et par minutter til.
Ha over frisk basilikum og parmesanost og server.