Glutenfrie og veganske mandelbrownies

Man trenger da ikke leve sunt selv om det er sommer! Har du lyst har lov.. Foto: www.vegetarbloggen.no

I kveld har vi lyst på Vegetarbloggens mandelbrownies!

Publisert Sist oppdatert

Gluetenfrie brownies: Unn deg noe godt nå som det er påske og kos deg med veganske mandelbrownies til favorittserien din i kveld.

Vi har latt oss inspirere av disse deilige lekkerbiskene fra Vegetarbloggen.no: Link HER.

Oppskrift på glutenfrie brownies

Ingredienser:

  • 2 ss linfrø
  • 6 ss vann
  • 0,5 dl mandelsmør
  • 0,5 dl kokosolje
  • 0,75 dl sukker
  • 0,75 dl lønnesirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl kakaopulver
  • 1 dl mandelmel
  • 150 g melkefri sjokolade
  • Eventuelt melis til pynting

Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 170 grader. Kle en kvadratisk form med lengder på ca 16-18 cm med bakepapir (eller en ca tilsvarende rektangulær form).

Knus linfrøene med en kaffekvern eller tilsvarende (eventuelt så kan du kjøpe ferdigknuste linfrø). Rør de sammen med vann i en liten bolle. La det stå noen minutter.

Rør sammen mandelsmør, kokosolje, sukker, lønnesirup, vaniljeekstrakt og salt i en bolle, rør til det er helt jevnt.

Rør inn kakaopulver og mandelmel. Grovhakk sjokoladen og vend den inn helt til slutt.

Fordel røren i formen. Glatt den til på toppen slik at det blir jevnt. Bak i ca 30 minutter. Avkjøl helt før du skjærer den i skiver.

Sikt eventuelt litt melis over før servering.

NYT!

Powered by Labrador CMS