Glutenfrie og veganske mandelbrownies
I kveld har vi lyst på Vegetarbloggens mandelbrownies!
Gluetenfrie brownies: Unn deg noe godt nå som det er påske og kos deg med veganske mandelbrownies til favorittserien din i kveld.
Vi har latt oss inspirere av disse deilige lekkerbiskene fra Vegetarbloggen.no: Link HER.
Oppskrift på glutenfrie brownies
Ingredienser:
- 2 ss linfrø
- 6 ss vann
- 0,5 dl mandelsmør
- 0,5 dl kokosolje
- 0,75 dl sukker
- 0,75 dl lønnesirup
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 0,5 ts salt
- 1,5 dl kakaopulver
- 1 dl mandelmel
- 150 g melkefri sjokolade
- Eventuelt melis til pynting
Fremgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 170 grader. Kle en kvadratisk form med lengder på ca 16-18 cm med bakepapir (eller en ca tilsvarende rektangulær form).
Knus linfrøene med en kaffekvern eller tilsvarende (eventuelt så kan du kjøpe ferdigknuste linfrø). Rør de sammen med vann i en liten bolle. La det stå noen minutter.
Rør sammen mandelsmør, kokosolje, sukker, lønnesirup, vaniljeekstrakt og salt i en bolle, rør til det er helt jevnt.
Rør inn kakaopulver og mandelmel. Grovhakk sjokoladen og vend den inn helt til slutt.
Fordel røren i formen. Glatt den til på toppen slik at det blir jevnt. Bak i ca 30 minutter. Avkjøl helt før du skjærer den i skiver.
Sikt eventuelt litt melis over før servering.
NYT!