mat

Slik lager du Golden Latte

En gyllen helseboost i koppen.

Golden Latte, også kjent som gullmelk, Golden Milk eller gurkemeielatte, har de siste årene blitt en populær varm drikk blant helseentusiaster så vel som latte-elskere som liker litt variasjon. Denne drikken har sin opprinnelse i ayurvedisk medisin, og hovedingrediensen er gurkemeie, et krydder kjent for sine mange helsefordeler.

Ingredienser og smak

Golden Latte består ofte av en base med kumelk eller plantebasert melk som mandel- eller kokosmelk, gurkemeie, sort pepper, ingefær og kanel. Noen oppskrifter inkluderer også honning eller agavesirup for en naturlig sødme. Smaken er krydret og varmende, med en lett bitterhet fra gurkemeien som balanseres av sødmen fra melken og krydderne.

Helsefordeler

Den viktigste aktive ingrediensen i gurkemeie er curcumin, et stoff med betennelsesdempende og antioksidantegenskaper. Curcumin har vært studert for sine potensielle fordeler for alt fra å styrke immunsystemet til å lindre leddsmerter. Når det kombineres med sort pepper, øker opptaket av curcumin i kroppen, noe som gjør Golden Latte til en kraftig helsedrikk.

Avslapning og velvære

Golden Latte har også blitt populær for sin evne til å fremme avslapning og varme på kalde dager. Mange drikker den som et koffeinfritt alternativ til kaffe, perfekt for kveldskosen. Den beroligende blandingen av krydder og varm melk gjør drikken til et ideelt valg for de som ønsker å roe ned før leggetid.

Tilpasning og variasjon

Selv om den tradisjonelle oppskriften er basert på gurkemeie, finnes det mange variasjoner. Noen tilsetter kokosolje eller ghee for ekstra kremet konsistens, og fett som fremmer opptaket av næringsstoffer. Andre liker å inkludere et hint av vanilje eller kardemomme for en ekstra smaksdybde.

Golden Latte er mer enn bare en trendy drikk – det er en helsebringende eliksir med røtter i eldgamle tradisjoner. Med sine næringsrike ingredienser og varmende smak, har den blitt en favoritt blant dem som ønsker en naturlig måte å booste helsen på og samtidig nyte en deilig varm drikk.

Slik lager du golden latte:

Denne beroligende styrkedrikken gir både kraft og ro på samme tid. Nyt en kopp når du vil bli varm og god på innsiden. Her er oppskriften til Tiril Refsum, som står bak raw food-konseptet Oslo Raw.

Nok til 1 kopp:

2 dl valgfri melk 

1 dl kokt vann 

1 ts malt eller fersk gurkemeie 

1 ts malt eller fersk ingefær 

½ ts malt kanel 

1/3 ts malt kardemomme

1/8 ts svart pepper

1/3 ts vaniljepulver 

1–2 ss honning, lønnesirup eller kokossukker

Start med å helle kokt vann i en kopp om du bare bruker vann, eller en kjele om du også vil ha melk i. Tilsett alle ingrediensene og visp til alt er løst seg opp. Tilsett mer kokt vann eller melk og visp til en fluffy og fyldig varm latte. Bruk gjerne en elektrisk håndvisp. Dryss litt kanel på toppen og nyt!

Hva med en brownie som er så sunn at du kan spise den til frokost?

Powered by Labrador CMS