Ovnsgratinert penne med spinat, ricotta og mozzarella

Foto: Stine Christiansen

Finnes det noe bedre enn gratinert ost? Denne pastaretten må du bare prøve!

Publisert Sist oppdatert

To ulike oster gjør denne pastaretten dobbelt så god!

Ovnsgratinert penne med spinat, ricotta og mozzarella

(For 4 personer)

Dette trenger du:

300 g penne

1 bunt vårløk

150 g babyspinat

1 dl grønnsaksbuljong

250 g ricotta

Salt

Nykvernet svart pepper

125 g revet mozzarella

Til servering:

Fullkornsciabatta

Slik gjør du:

Sett ovnen på 125 grader.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken, til al dente.

Skyll og skjær vårløken i biter og skyll spinaten.

Legg vårløken og spinaten i buljongen i en kjele. La putre et par minutter til alt er mykt.

Rør inn ricotta og smak til med salt og pepper.

Hell vannet av pastaen og rør den sammen med løk- og spinatblandingen.

Ha alt over i en smurt ildfast form.

Topp med revet mozzarella og stek formen i ovnen i 10-12 minutter, til osten har smelta og er fin og gyllen.

Server med brød.

Powered by Labrador CMS