Svinefilet med fivespice-krydder
Hva med en svinegod og smakfull rett til middag idag?
Fivespice er en krydderblanding bestående av stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sichuanpepper. Krydderet er veldig smakfullt og passer perfekt til blant annet kjøtt og wok.
Svinefilet med fivespice-krydder:
Foto: Ben Dearnley/Dominic Smith/So Photo Agency
Tilberedningstid: 40 min. 4 porsjoner
Dette trenger du:
2 sjalottløk (50 g), finhakket
2 hvitløksbåter, finhakket
4 guyot-pærer (520 g), delt i 6
4 cm ingefær (20 g), delt i fystikktynne biter
2 ss brunt sukker
2 ss soyasaus
2 ts fivespice-krydder
0,6 dl olivenolje
800 g svinefilet, trimmet
2 ss sesamfrø
100 g voksbønner
100 g grønne bønner
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 180 grader (160 grader varmluft). Dekk ildfast form med bakepapir. Legg sjalottløk, hvitløk, pærer, ingefær, sukker, soyasaus og femkrydder i formen og drypp over 2 ss olivenolje. Bland alt godt. Stek i 20 minutter, til pærene er så vidt myke. I mellomtiden gni inn svinefilet med 2 ss olivenolje og rull den i sesamfrø. Varm resten av oljen i en ovnssikker stekepanne, og brun kjøttet på alle sider. Sett stekepanna inn i ovnen i 12 minutter eller til svinefileten er gjennomstekt. Pakk kjøttet inn i aluminiumfolie og la det hvile i 5 minutter. I mellomtiden koker du bønnene i tre minutter, til de er så vidt møre. Hell av vannet. Server svinefileten i skiver med bakt pæreblanding, soyasaus og bønner.