Grønnsakspizza: Grønne grønnsaker er fulle av K-vitamin, som er godt for hjertet og blodsirkulasjonen, C-vitamin, som booster immunforsvaret og huden, og kraftfulle antioksidanter.
Så hvordan kan vi gjøre vitaminene mer spennende? Ved å drysse over litt tryllestøv og lage en pizza av dem.
Bunnen er laget av blomkål, brokkoli og spirulina, og den er smekkfull av smak.
Og du vil, ikke minst, føle deg mer energisk og lettere til beins takket være makta til den grønne maten.
Grønnsakspizza
INGREDIENSER
4 porsjoner. Tid: 20 min + 1 time og 15 min
Til den grønne bunnen:
1 blomkål
1 brokkoli
70 gram chèvre
1–2 kvaster basilikum
1 egg
1 ts spirulinapulver
salt og pepper
Til tomatsausen:
200 g tomatpuré
1 løk
25 cl rødvin
frisk basilikum
olivenolje
salt og pepper
Til toppingen:
Diverse grønne grønnsaker som squash, brokkoli, spinat, asparges...
Olivenolje, revet sveitserost eller parmesan (valgfritt)
FRAMGANGSMÅTE
Den grønne bunnen:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Kutt opp blomkål og brokkoli i buketter og kok dem så vidt møre.
Hell av vannet og mos til puré.
Trykk grønnsakspureen i en tynn duk eller et kjøkkenhåndkle med hendene dine for å drenere bort så mye væske som mulig.
Bruk en stor bolle, og bland pureen med smeltet chèvre (smeltes i mikrobølgeovn i 20–30 sekunder), egg, spirulina, hakket basilikum, salt og pepper.
Legg deigen på en stekeplate dekket av vokset bakepapir, form den til en sirkel som trykkes flat (1 cm) ved hjelp av en stor skje.
Bak bunnen i 30 minutter, til den er tørr og lett gyllen.
Snu den og bak den andre siden i 10–15 minutter.
Tomatsausen:
Skjær løken i tynne strimler og stek den i en panne med olivenolje til den er myk og blank.
Tilsett tomat- puré, vin, hakket basilikum og salt og pepper.
Kok sause på medium varme i 5 minutter.
Toppingen:
Skjær grønnsakene i tynne skiver.
Fordel tomatsausen utover pizzabunnen og dekk den med grønnsaker.
Avslutt med noen drypp med olivenolje og et lite dryss salt.
Du kan også toppe med et lag revet sveitserost eller parmesan.
Stek pizzaen i ovnen i 20 minutter.